Какво планирали граждани на Райха, арестувани в Германия

Полицията в Берлин и няколко области в Германия проведе едновременно спецакции срещу граждани на Райха. Сега излиза какво точно са планирали, пише zeit .

От три дни Ута Махлинг не публикува в интернет нищо за своите последователи. Вероятно защото офицерите иззеха мобилния ѝ телефон и нейния компютър. Разследващите претърсват устройствата за уличаващи материали.

От години 58-годишната, чието име е променено тук по правни причини, контролира от Берлин група граждани на Райха, която има за цел да премахне Федерална република Германия. Групата се нарича "Обединени германски народи и племена", самата Махлинг се обявява за "опълномощена".

В четвъртък сутринта миналата седмица полицията едновременно удари в Берлин, Бранденбург и Мекленбург. Обвинението е: формиране на престъпна организация.

Освен всичко друго, се казва, че гражданите на Райха заплашват министъра на правосъдието на Бранденбург Стефан Людвиг. В допълнение членовете са обвинени в различни имуществени вреди, опит за принуда, опит за изнудване и опит за лишаване от свобода от самоназначен съд. Защо Ута Махлинг е можела работи необезпокоявана в Берлин толкова дълго? Групата просто луда ли е или опасна?

"Собствен ред" била целта

Според конституционната защита в момента в Германия има 19 000 граждани на Райха, само в Берлин и Бранденбург са над 650. Някои от тях се смятат за войнствени, други за сравнително безобидни. Генералният прокурор казва, че Махлинг и нейните колеги искали да установят "отделен ред" в Германия.

Гражданите на Райха не признават Федералната република като държава, но я разглеждат като компания. Тъй като компаниите нямат право да законодателство, не е нужно да се придържате към него.

Под истинското си име Махлинг управлява канал в Youtube, в който обяснява мирогледа си. Аргументите й звучат объркано, понякога тя се позовава на „Germanische Erstbesiedlungsrechte“, понякога на „Всеобщия пощенски договор от 1897 г.“.

Изтекли са множество документи в Tagesspiegel, които рисуват картина на вътрешния живот на "обединените германски народи и племена". Например в писмо е изброено как групата иска да промени Германия след завземането на властта: Всички вземащи решения на Федералната република, включително политици, висши служители, съдии и шефове на компании, трябва да бъдат вкарани в затвора за пет години. Всички училища трябва да бъдат затворени поне една година, за да могат да се обучат нови учители и да се създават алтернативни учебни програми. В него се казва още: „Чужденците, бежанците, неместните хора, се насочват към родните си страни“.

Затворниците в затвора трябва в бъдеще да получават само "сурова и необработена храна". Дори бъдещите празници, са вече постановени от групата: само "оригинални" за Германия, т.е. на "преди християнизацията": 29 септември ще бъде "Wodanstag" - като "благодарение на Wodan за реколтата", а 14 октомври „жертва на предците“ - в чест и памет на предците.

Tagesspiegel има имената на повече от 40 офицери от групата. Наричат ​​себе си „кмет“, „магистрат“ или „Юдизикарин“. Някои от тях принадлежат на съд в Берлин, който те считат за най-важния орган за вземане на решения на германска земя: „Върховният съд на обединените германски народи и племена“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини