Никола Чанев е поискал от МВР поставянето на стационарни камери по пътя за Маказа за по-добър контрол

Областният управител на Кърджали Никола Чанев е поискал от Областната дирекция на МВР-Кърджали поставянето на стационарни камери по пътя за ГКПП „Маказа-Нимфея” за по- добър контрол на движението. Губернаторът е обезпокоен от зачестилите катастрофи със смъртни случаи през летния сезон. Никола Чанев посочи, че в момента трафикът е от около 2 млн.автомобила годишно и той не може да се контролира с патрулни автомобили. Той е разтревожен от лошата дисциплина на водачите на наша територия. Навлизайки в Гърция те спазват правилата. Чанев бе категоричен,че наблюденията му свидетелстват,че румънските туристи са изключително недисциплинирани.

До този момент няма данни за пътно произшествие ,станало по причина лоша пътна настилка или маркировка. Всички са заради лоша дисциплина на водачите, категоричен е губернаторът.

Никола Чанев посочи,че по негово настояване МВР и МВнР са направили необходимото и вече няма забавяне на ГКПП „Маказа-Нимфея”. Няма основание шофьорите да бързат и да нарушават знаците и да предизвикват катастрофи, категоричен е губернаторът.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини