Главният мюфтия призова мюсюлманите да пращат децата си на Коран курсове

Главният мюфтия на България Мустафа Алиш Хаджи посъветва родителите да пратят децата си на курс по Коран.

Пред централната джамия в Рудозем на тържествен Хатим-Курбан главният мюфтия заяви, цитиран от БНР:

"Живеем във време, в което насилието, убийството поругаването на човешката чест и човешката същност стана всекидневие. Все още разбирането на ролята на религията в реалния човешки живот е недостатъчно. Все още продължаваме да мислим, че паричните средства са тези, които ще направят богати. Молбата ми към вас е направете всичко възможно да не остане нито едно дете, което да не е минало през курса. От самото детство децата биват възпитавани как той да бъде наглият, да бъде успяващият без да съобразява с някакви ценности".

Близо 600 деца в Смолянско посещават курсове по Коран.

Днес, по време на религиозното тържество, 42 деца от региона участваха в първото четене на текстове от свещената книга на мюсюлманите.

На събитието, освен главния мюфтия, присъстваха и политици.

OffNews

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ин
    интелектуалец
    0 0
    09:07, 26 авг 2019
    не мътете главите на тези малки и невинни същества с разни курани и други за нищо непотребни занимания.ако беше съществено Ердоган щеше да направи своите деца главни мчюфтии и на турция и на другите арабски и мюсюлмански стрпани.никой цимилизован в турция човек или в българия начело с първенците на дпс не е пратил детето си в мюфтийско училище. не прромивайте мозъците тако вашите
Последни новини