Днес Кърджали отбеляза Деня на жертвите на тоталитарните режими

Изображение 1 от 3

    Днес Кърджали отбеляза Деня на жертвите на тоталитарните режими. На тази дата Европа почита избитите и репресирани свои граждани, станали жертва на тоталитаризма. Денят съвпадна с отбелязването на 80-годишнината от сключването на пакта Рибентроп-Молотов, довел до хегемония на фашизма и комунизма на Стария континент.
     Днешната церемония се състоя пред паметника на дисидента и политзатворник отец Благой Топузлиев на бул."Сан Стефано". Присъства зам.-областният управител Севда Камбурова. Бяха положени венци и цветя от името на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, на областния управител Никола Чанев и от коалицията Демократична България.
      Общинският съветник Радослав Милев подчерта в словото си,че Благой Топузлиев е бил радетел за демокрация.Окровено е говорил срещу недъзите на комунизма и попада в Старозагорският затвор,където лежи 6 години. Това нямаше да се случи, ако в България не господстваше тоталитарен режим. Той от своя страна бе следствие на пакта Рибентроп-Молотов, подчерта Радослав Милев за Кърджали бг вести.
    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини