10 слънчеви дестинации, които можете да посетите през есента

    Лятото е към края си, но това не бива да Ви притеснява, тъй като има редица места, където пясъкът пари, водата е приятно топла, а лятото продължава и след месец август. Вижте няколко дестинации, особено подходящи за посещение през есенните месеци:

    Обединени Арабски Емирства (ОАЕ)

    Обединените арабски емирства е едно от местата, които задължително трябва да посетите, за да усетите магията на изтока. Температурите през есента варират между 26 и 39 градуса, а продължителността на полета от България е около 5 часа. Това е една от най-бързо развиващите се туристически дестинации в света. Места като Абу Даби, Дубай, Шарджа представят страната в най-великолепния й блясък и предлагат множество атракции, лукс, красиви гледки, впечатляваща архитектура и вкусна храна на туристите. В ОАЕ можете да се насладите на невероятни плажове с кристално чиста вода и златист пясък. През септември обикновено не вали дъжд и можете да се насладите на много слънчеви дни, а през декември температурите са около 26 градуса. 

    Египет
    Величието на Египет привлича пътешественици от цял свят, благодарение на своите внушителни градове и впечатляващи чудеса. Тази страна има по-дълга история от която и да е друга държава в света. Полетите от България до Египет са с продължителност 3-4 часа, а температурите през есента са между 21 и 35 градуса. Египет е дестинацията с най-голям ръст на туристи в света през 2018 г. според данни на ООН. Забележителности като Египетските пирамиди, статуята на Сфинкса, Долината на царете, Слънчевият храм на Абу Симбел и още много други, са разположени в тези богати на история земи, където красивите гледки и очарователните традиции омайват всеки турист.

    Мароко 
    В Мароко Ви очакват стари имперски градове, пълни с история, невероятно красиви плажове, изящна архитектура, уникална кухня и любезно гостоприемство. Градове като Маракеш, Фес, Рабат, Казабланка и други са като извадени от приказка и радват туристи от целия свят. Мароко предлага топло време през цялата година, благодарение на местоположението. Температурите през есента варират от 20 до 32 градуса, което е идеално за почивка на плажа. Вечерите също са приятни, като температурите спадат до 17 градуса. Водата в морето е около 21 градуса, което е изключително приятно и освежаващо, а влажността е ниска. През есента се очакват 12 часа дневна светлина с 8 часа слънце на ден. Полетът до Мароко е около 4 ч. 30 мин. 

    Палма де Майорка
    Палма де Майорка е невероятно кътче, което предлага красиви гледки, автентичност, неповторим уют и вълнуващи преживявания. Някои от най-впечатляващите забележителности там са катедралата „Ла Сеу“, замъкът „Белвер“ и пещерите Драк. Ако сте решили да посетите това райско място, не пропускайте да се запознаете отблизо с китното селце Валдемоса, намиращо се в близост до Палма де Майорка, в което известният композитор Шопен и любимата му прекарват част от живота си. Също така, не пропускайте да опитате храната там, която е повлияна от португалската, маврийската и каталонската кухня. Максималната температура през месец септември е около 28 градуса и през декември спада до 16 градуса. Чартърният полет трае около 3 часа. 

    Барселона
    Барселона е един от градовете, които всеки пътешественик трябва да посети поне веднъж. Градът е столица на автономната област Каталония и втори по големина в страната. Забележителностите, които трябва да се видят са Готическият квартал, паркът „Гюел“, известната улица „Ла Рамбла“, Музеят на Пикасо, Каса Байо и Саграда Фамилия. Градът е съвкупност от сгради, построени в различни стилове и през различни епохи. Времето през есента се характеризира със слънчеви дни и приятни прохладни часове. През септември е слънчево и температурата е около 27 градуса. Времето през октомври е също е доста приятно и подходящо за посещение, с температури, достигащи 20 градуса през деня.

    Област Мурсия
    Област Мурсия впечатлява с невероятни плажове, красиви пейзажи, уникално вкусна храна, великолепни градове и характерна испанска атмосфера. Областта се намира в Югоизточна Испания, между Валенсия, Кастилия и Андалусия. Едни от най-прекрасните дестинации в този район са бароковият град и столица Мурсия, невероятният град на 100 – те герба и 100 – те имена – Лорка, пристанищният град с испански темперамент – Картахена, както и градът с най-здравословен климат в цялата страна – Ла Манга дел Мар Менор.  Климатът на Мурсия може да се определи почти като средиземноморски, със сухи и горещи лета. През есента времето е изключително приятно, с максимална температура от 31 градуса през септември и 26 през октомври.

    Сицилия
    Сицилия е най-големият остров в Средиземноморския басейн. Намира се в непосредствена близост до Италия и радва посетители си със своите храмове в Дорийски стил и красивите си гледки. Приказни градове като Сиракуза, Ното, Катания, Палермо очакват своите посетители. Едни от най-известните забележителности на острова са Храмът на Аполон, катедралата „Рождество Богородично“, Античният театър, намиращ се в очарователния град Таормина, музеят „Мандралиска“, театър „Масимо“, Долината на храмовете. Там е разположен и най-високият активен вулкан в Европа – Етна. Крайбрежието на Сицилия има близо 300 плажа с лазурносиня вода и ситен златист пясък. Ако посетите тази дестинация през септември, очаквайте да се порадвате на много слънце и температури между 25 – 27 градуса. 

    Лисабон
    Лисабон е един от най-впечатляващите европейски градове, разположен върху седем ниски хълмчета до река Тежу, впечатляващ с прекрасните си атракции, запомняща се красота, богата история и атмосфера. Неслучайно в миналото е привличал търговци и заселници от цял свят. Столицата на Португалия е уютна, артистична и необикновена. Тя е дом на забележителности като площадите „Комерсио“ и „Фигейра“, манастирът „Жеронимуш“, кулата „Белем“, Националният музей за керамични плочки азулежу, замъкът „Сан Жоржи“, асансьорът „Санта Жуста“ и други. Да не забравяме и невероятната португалска кухня, която радва туристи от цял свят. Нацията е на първо място в Европа по консумирането на рибни ястия. Подходящо време за посещение на тази дестинация са месеците септември и октомври, тъй като тогава температурите варират между 20 и 27 градуса и няма толкова туристи, колкото по време на летния сезон.

    Корфу
    Бреговете на невероятния остров Корфу се докосват до три морета – Йонийско, Адриатическо и Средиземно море. Неслучайно островът е познат на туристите също като „Смарагдовият остров“, заради уникалните растителни видове, които се срещат само там, благодарение на субтропичния средиземноморски климат. Най-големият град на острова е Корфу (Керкира), който предлага множество забележителности и красиви кътчета. Това е една от най-елегантните островни столици в Гърция, в която може да се видят църквата „Свети Спиридон“,  емблематичната Стара крепост, както и Новата крепост. Други известни места са Сидари, Палеокастрица и рибарското селце Касиопи. Спокойно можете да посетите това прекрасно място през есента, когато времето все още е топло, водата е приятна и температурите са около 20 – 27 градуса. 

    Санторини
    Остров Санторини е една от най-посещаваните дестинации не само в Гърция, но и в света. Тълпи от туристи посещават това уникално райско кътче и остават пленени от неговия чар. По външната периферия на острова са разположени черни и червени пясъчни и каменни плажове. Ако планирате пътуване до острова, не пропускайте да посетите столицата Фира – оживен и прекрасен град, както и впечатляващата Иа – град, славещ се с най-красивите и романтични залези в света, които си заслужават да бъдат видени. Интересен факт е, че около тридесет и шест вида грозде растат върху плодородната почва на острова и там се произвежда уникално бяло вино, което омайва всички туристи с възхитителния си аромат и неповторим вкус. През септември времето на острова е предимно слънчево, температурите са високи и няма признаци за дъждовни дни.

    Източник: economic.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини