Кейт Роуз, Defcon и дрехите, които заблуждават камерите за наблюдение

Изображение 1 от 3

    Наскоро, по време на Defcon конференцията в Лас Вегас, САЩ, видяхме технология, която превръща Tesla колите във всевиждащи подвижни станции за наблюдение.

    Технологията позволява на сензорите в Tesla автомобилите да записват лицата на преминаващите покрай тях хора, както и номерата на автомобилите наоколо, и посредством изкуствен интелект може да установи дали някой ни следи.

    Оказва се, че в САЩ тези технологии всъщност да доста разпространени. Подобни камери с изкуствен интелект се монтират по магистралите, по улиците на градовете, по кварталните лампи и общо взето навсякъде.

    По време на същата конференция в Лас Вегас дизайнерът и програмист Кейт Роуз представи собствен продукт, чиято идея е да противодейства на всеобхватното следене и наблюдение.

    Кейт е създала цяла линия облекла, "украсени" с различни регистрационни номера на коли. Идеята на нестандартните дрехи е да заблудят сензорите за наблюдение и да осигурят на собствениците им защита срещу нерегалментирано събиране на данни.

    В колекцията има рокли, потници, якета, тениски и общо взето всякакъв вид дрехи, а цените им са достъпни почти за всеки, като якетата се продават само за 50 долара.

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини