Смолянските села остават без транспорт, Общината спешно търси кой да замести "Рожен Експрес"

Община Смолян води спешни преговори с превозвачи, които да поемат обслужването до малките населени места, които ще останат без обществен транспорт заради транспортната фирма „Рожен Експрес“.

Кметът на Община Смолян Николай Мелемов потвърди, че на 12 август 2019г Общината е получили писмо от най-големия превозвач, че от 15 август т.г. спира обслужването на междуселищните линии. „Те ни поставят пред свършен факт“, коментира кметът и допълни, че „Рожен-Експрес“ са такава каша от десетилетия назад до днес, че може да се направи цял филм.“

Банкерката Петя Славова, която е основен собственик на фирмата-превозвач е обявила, че „Рожен Експрес“ е в несъстоятелност.

Транспортът до селата в Смолянска община спира на 15 август, ако до тогава не се намери кой да поеме курсовете до там, хората няма да могат да разчитат на обществен превоз.

„В никой случай няма да допуснем това да се случи и селата да останат без връзка.“, коментира Мелемов.

На практика обаче местната власт има точно два дни, за да уреди проблема и да намери друг изпълнител на курсовете. Ако това не стане крайния срок, има опасност за определено време хората наистина да разчитат само на частен превоз.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини