Мъже потрошиха столично заведение пред очите на клиентите (видео)

Група мъже нахлуха в заведение на столичния булевард "Тодор Каблешков" вчера вечерта и потрошиха мебели пред очите на изумените клиенти. Нападението е било извършено около 18 часа. Без да крият лицата си, те са отправили заплахи към собственика на заведението, съобщи Нова телевизия, която разпространи и записи от охранителните камери.

Неизвестните потрошили масите и разпорили с ножове меката мебел, след като преди това са седяли на една от масите в заведението и консумирали напитки.

Мъжете са предупредили персонала собственикът да се обади "на когото трябва", за да не му се случва това всеки ден.

Пред телевизията бизнесменът, който се казва Емил Лазаров, заяви, че знае кой е изпратил групата, но ще каже само на органите на реда. Той добави, че се страхува за живота си.

"Около 18 часа са дошли 7-8 души. Седнали са, направили са някаква поръчка. Единият от тях е извадил нож, който е забил в масата. След което са си тръгнали. Няма нещо незаконно. Страхувам се за живота си. Имам жена и три деца. Ще взема охрана. Ако не се обадя на този някой, това щяло да продължава всеки ден", каза още той.

"Знам на кого трябва да се обадя, но предпочитам да го дам на органите на реда. Апелирам към органите на реда да вземат сериозно отношение по този въпрос", каза още Лазаров пред bTV.

На въпрос има ли основания друг човек да бъде агресивен към него и дали му дължи нещо, той отговори:

"Може би той ще даде обяснение. Аз не му дължа нищо на него. Има бизнес интереси зад това. Чувствам се изнудван".

"Дойде една компания видимо пийнала. Седнаха на маса. Поръчаха си алкохол и други неща. След известно време станаха и започнаха да обръщат маси, изпочупиха посудата и излязоха от заведението. Всичко се разигра за няколко минути", разказа пък управителят на заведението Йордан Йорданов.

Няма пострадали при инцидента.

До края на деня извършителите ще бъдат задържани, заяви тази сутрин началникът на СДВР Георги Хаджиев.

"Между двамата има неуредени финансови отношения във връзка с работата им в две общи фирми - не са реализирани доста проекти. Нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови, търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден и трябва да ви кажем, че ние от вечерта работим изключително активно. В момента колегите провеждат оперативно-издирвателни мероприятия заедно с колегите от главната дирекция и съм убеден, че в днешния ден извършителите ще бъдат установени и задържани", заяви още той.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини