Община Кърджали с позиция: И втората акция на областния управител: Подписка срещу НИЩОТО

Областният управител Никола Чанев отново „съдейства за мобилизиране на гражданска енергия с положителен знак“, както той се изразява, с участието и подкрепата си в подписката под надслов „Спаси Простор“, която е една акция срещу НИЩОТО.

Първата  подобна акция се организира миналата година.

Тогава кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис заяви пред медиите, че:

„Нито един кмет в страната няма да си позволи да разпродава парк, защото това ще бъде равнозначно на политическо харакири.

Твърдението, че общината прави нови УПИ-та в Парк „ Простор“ с цел продажба, при това твърдение от представител на държавата,  за мен е заблуда на обществеността на Кърджали, подигравка снашите съграждани и проява на безотговорност. За това областният управител като представител на държавата дължи извинение на обществеността на Кърджали.

 Няма да се строят жилищни сгради в парк „Простор“, такова застрояване не е предвидено и не е искано в нито един документ на община Кърджали. Тук се правят внушения, за да се  заблуди обществото от страна на представител на държавата. Процедурата за продажба на какъвто и да е имот в паркова зона изисква промяна на статута на парка от публична общинска собственост в частна общинска собственост, което от своя страна изисква одобрението на две трети от общинските съветници. Това няма как да се случи“.

Общината ще отговори отрицателно на уведомителното писмо на Гражданския инициативен комитет за откриване на пунктове  на различни места из града, където ще се организира  подписката, защото не  желае да бъде съучастник в заблудата на кърджалийци, че се предвижда „бетониране на тревните площи в парк“Простор“. Представителите на Гражданския инициативен комитет „Спаси Простор“ са поканени на 29 юли 2019 г. от 11.00ч.  на среща с кмета инж.Хасан Азис и гл.архитект на общинатаДелинЗапартов, за да бъдат запознати с предвижданията на Генералния план за парк“Простор“, тъй като ръководството на общината остава с убеждението, че те са подведени от областния управител и не са запознати с истинските намерения на общината за „Простор“.

Промяната в УПИ-тата засягат Генералния план на парк „Простор“. Той няма да промени своето предназначение. След влизането на ПФК“Арда 1924“  в Първа лига трябва да имаме стадион, който да отговаря на определени изисквания, за да се играят домакинските мачове в Кърджали. Промяната засяга изграждане на  задължителен от страна на пожарна безопасност авариен изход, към който ще бъде построена улица. В момента стадионът е само с един изход, което може да създаде проблем при аварийна ситуация. По бъдещата улица към стадиона ще могат да преминават пожарни коли, линейки и полицейски коли. Предвидено е също на един от парцелите да бъде изграден трафопост, който да захранва стадиона, помощното игрище, което се намира от дясната страна на спортното съоръжение. Останалите УПИ-та представляват самият стадион, който няма как да се продаде, парка и УПИ до самолета.

Община Кърджали призовава гражданите да не се поддават на инсинуации и да не участват в подписки със съмнителнабезпристрастност, в подпискисрещу НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ЗАПЛАХА ОТ ЗАСТРОЯВАНЕ НА ПАРК  „ПРОСТОР“.

..

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини