Общината кандидатства за 1,2 млн. лева за ремонта на СЗ „Асеновец“

„Изработена е количествено-стойностната сметка за спортна зала „Асеновец” с общи параметри от 1,2 милиона лева“, огласи на пресконференция кметът Емил Караиванов. Предстои и градският стадион „Шипка” да влезе в режим на ремонтни дейности. Идейният проект за него се очаква всеки момент да стане факт, след което започва разработката на реалния проект.

„Четвърт век след откриването градската спортна зала е необходим сериозен ремонт, но исканията ни пред държавата за финансова подкрепа се оказаха безуспешни в последните пет години, сега сме обнадеждени”, допълни градоначалникът. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е отговорил писмено на кмета Караиванов, че Община Асеновград има право да кандидатства за финансиране по новия регламент на министерството, влязъл в сила от средата на месец юли.

„Общината е описала коректно всички видове неотложни дейности в ремонта и тяхната стойност по модули. Вярвам на бързо придвижване на документацията и да стигнем до вариант за държавно финансиране. Асеновград отглежда стотици спортисти, а десетки от тях в няколко поколения записват имената си като републикански, европейски и световни шампиони, затова заслужаваме отношение за по-добра спортна база”, каза Караиванов и допълни, че същото важи и за дългоочаквания ремонт на градския стадион.

„Очаквам до дни да бъде представен окончателният вариант на реконструкцията на стадион „Шипка“, който според изискванията трябва да защити ниво на спортен обект за национални състезания в поредица спортове, а в същото време да има и вариант за ползване от граждани и за масов спорт”, добави кметът.


 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини