Фалшиви сигнали и съпротива на полицаи, един задържан

. За хулигански действия и закани срещу полицейски служители 46-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Инцидентът станал вчера около 15 часа в село Резбарци. Мъжът подал сигнал, че се изсипва незаконно пръст по улиците на населеното място. Пристигналият автопатрул установил, че се извършват ремонтни дейности и предупредил подалия сигнала да не пречи на работниците. В отговор на това мъжът изсипал ругатни и закани към полицаите, а при задържането оказал съпротива. Материалите ще бъдат внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство за налагане на административно наказание. 

Проверка по чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс за декларирано невярно обстоятелство в документ, представен пред Пътна полиция, се извършва  от Икономическа полиция. 36-годишен потвърдил в декларация по ЗДвП, че няма обичайно пребиваване в друга страна от ЕС.

  Проверка за подаден неверен сигнал на тел.112 е започната в РУ-Джебел. 59-годишен жител на джебелско село съобщил, че 39-годишен водач управлява личния си лек автомобил „Рено“ без наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ в управлението продължава работата по случая по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс.

1040 къса цигари без акцизен бандерол открили кирковски полицаи при специализирана операция на територията на общината вчера за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Около 17,30 часа в село Първица бил спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 24-годишен. В багажното отделение на колата полицаите намерили три марки цигари без акцизен бандерол. 52 кутии са иззети и са на съхранение в РУ-Кирково, а на водача е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини