Рашидов при Цацаров с идеи за престъпления с културни ценности

Главният прокурор Сотир Цацаров се e срещнал председателя на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов по негова молба.

Рашидов e споделил идеите си за законодателни инициативи, свързани с борбата с трафика на артефакти и с фалшификатите на произведения на изкуството, както и с посегателството върху паметниците на културата. Този процес може да бъде ефективен само с общите усилия на оторизираните институции и в тясно взаимодействие със страните членки на ЕС.

Рашидов е срещнал подкрепа за това по време на срещите си в германския Бундестаг и в Камарата на депутатите в Рим в края на миналия месец. Европа се безпокои също от разрастващия се проблем с фалшивите новини и тази тема ще продължи да бъде във фокуса на вниманието на европейските страни.

От своя страна, главният прокурор Сотир Цацаров предложи експертно участие на прокурори във връзка с изменения в чл. 278 б¹ в Наказателния кодекс с оглед предизвикателствата при разследването на престъпления, свързани с културните ценности.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини