10 °C

Започват работа по колелото на Пазара, проектът е за близо 2 млн.лв

Изображение 1 от 4

  Започнаха строително монтажните работи на колелото на Пазара.Първоначално вчера зоната на площад "Хаджи Димитър" бе оградена, и движението пренасочено,като скоростта е ограничена.
  Ще припомним  че преди месец бе даден официален старт на изпълнението на проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”.  Първата символична копка беше площад „Хаджи Димитър” – кръговото движение на пазара. Направиха я кметът на общината инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и представителят на фирмата изпълнител Борислав Марков. Заместник-кметът по строителството и ръководител на проекта инж. Катя Митовска плисна менче с вода с пожелание строителството да върви като по вода.

  Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж” . Общата му стойност е 5 052 148 лв., от които 4 294 326 лв. са съфинансиране от Европейския съюз и 757 822 лв. национално съфинансиране. Срокът за изпълнение е 30 месеца.

  Изпълнител на проекта ще бъде ДЗЗД „П К ЛАЙТ”, включващо  „Пътстройинженеринг” АД и „Лайтинг инженеринг”  ООД, а строителният надзор ще се осъществява от „Екоинженеринг” ЕООД.

  Един от основните обекти от проекта е рехабилитация на инфраструктура  и тротоари и въвеждане на енергоспестяващо осветление  в стара градска част, включващ площад „Хаджи Димитър” и улиците „Иван Вазов” , „Климент Охридски” и „Добруджа”. Стойността на строително- монтажните работи е 1709 086 лв. с ДДС. Ремонтът предвижда въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, реконструкция на тротоари и настилката на уличните плата и подмяна на бордюри. На ул. „Добруджа” ще бъде оформена велоалея. Площад „Хаджи Димитър” ще бъде обновен изцяло. Ще се оформи кръгово кръстовище, ще се подмени пътната настилка, ще се изгради ново улично осветление и отводняване, ще има нова вертикална планировка. Градинката до Кръговото също ще бъде обновена.
  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 10.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
  10 дек 2019
  Последни новини