Започват работа по колелото на Пазара, проектът е за близо 2 млн.лв

Изображение 1 от 4

  Започнаха строително монтажните работи на колелото на Пазара.Първоначално вчера зоната на площад "Хаджи Димитър" бе оградена, и движението пренасочено,като скоростта е ограничена.
  Ще припомним  че преди месец бе даден официален старт на изпълнението на проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”.  Първата символична копка беше площад „Хаджи Димитър” – кръговото движение на пазара. Направиха я кметът на общината инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и представителят на фирмата изпълнител Борислав Марков. Заместник-кметът по строителството и ръководител на проекта инж. Катя Митовска плисна менче с вода с пожелание строителството да върви като по вода.

  Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж” . Общата му стойност е 5 052 148 лв., от които 4 294 326 лв. са съфинансиране от Европейския съюз и 757 822 лв. национално съфинансиране. Срокът за изпълнение е 30 месеца.

  Изпълнител на проекта ще бъде ДЗЗД „П К ЛАЙТ”, включващо  „Пътстройинженеринг” АД и „Лайтинг инженеринг”  ООД, а строителният надзор ще се осъществява от „Екоинженеринг” ЕООД.

  Един от основните обекти от проекта е рехабилитация на инфраструктура  и тротоари и въвеждане на енергоспестяващо осветление  в стара градска част, включващ площад „Хаджи Димитър” и улиците „Иван Вазов” , „Климент Охридски” и „Добруджа”. Стойността на строително- монтажните работи е 1709 086 лв. с ДДС. Ремонтът предвижда въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, реконструкция на тротоари и настилката на уличните плата и подмяна на бордюри. На ул. „Добруджа” ще бъде оформена велоалея. Площад „Хаджи Димитър” ще бъде обновен изцяло. Ще се оформи кръгово кръстовище, ще се подмени пътната настилка, ще се изгради ново улично осветление и отводняване, ще има нова вертикална планировка. Градинката до Кръговото също ще бъде обновена.
  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
  16.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
  16.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
  16.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
  16.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
  16.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
  16.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
  16.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
  16.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
  16.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
  16.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
  16.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
  16.09.2019
  Последни новини