Бойко Борисов хвали хакера: Уникален е! Имаме истински вълшебници (видео)

Премиерът Бойко Борисов засипа с похвали младежа, който е заподозрян за хакването на базата данни на НАП. Според него той е „образован и кадърен младеж, който просто е искал да докаже публично уменията си“ и съжали, че не е бил привлечен по-рано да работи за държавата.

„Уникален е! Да докажеш, че имаш умения! Имаме уникални деца, защото той е младеж. Имаме истински вълшебници. Те са много млади и много кадърни. Такива киберзащити..., че ако той работи за държавата...!", каза министър-председателят в началото на правителственото заседание.

Той коментира темата по повод отпуснатите на БАН 5 млн. лв.

„Образованието ни става все по-добро, особено в сферата на ИТ технологиите“, заключи министър-председателят.

Борисов съжали, че сега 20-годишният младеж ще бъде разследван, вместо привлечен да работи за държавата. Той обърна внимание на финансовия министър Владислав Горанов да вдигне заплатите на такива IT специалисти, за да може хем да не вредят на държавата, хем да работят за системите на сигурността и службите.

„Много е важно за такива хора, като задържания вчера, да имаме възможност да плащаме повече, за да може да ги ползват и службите, за да не ни нанасят такива щети и след това да им се повдигат обвинения“, смята премиерът.

Борисов продължи разсъжденията на тема хакерство.

„Хакерската атака е един вид бунтарство, да докажеш, че можеш да преодолееш системи. Неслучайно и в Германия, и в Щатите хакнаха. Доказваш, че уменията са ти надраснали защитите. Съжалявам, разбира се, тези политически субекти, които само чакат нещо да се случи, за да правят коментари. Над 114 услуги прави НАП, отворена система е да улеснява гражданите. Винаги една защита е по-слаба, ако тръгне някой да я напада. Затова и в армията отбранителните системи винаги биват преодолявани, защото се измислят средства. Срещу нас имаме уникални деца на световно ниво“.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    То
    тоа не е добре с акъла
    16 -1
    13:04, 17 юли 2019

    Младежа каза че българското правителство е бавноразвиващо, а Бойко изпадна в умиление какви кадърни хакери имаме !То като не си се защитил кой знае още колко хора са можели да влизат !Стават все по смешни.Опитват се да омаловажат проблема с изтеклите данни.Ами те вече толкова се разпространиха тия данни и сега на сума ти народ се знаят паспортни данни, ЕГН-та и какво ли още не.Какво ще стане ако тази информация попадне в лоши ръце?Кого ще накажем задето позволи да стане тази беля?

  • 2
    Бл
    Блюхер
    6 -1
    17:27, 17 юли 2019
    Интересно дали има информация за Бойко -какво прави сам в Банкя кога си ляга хърка ли с коя спи и т н и тн много е интересно
  • 3
    Це
    Цецо
    8 -1
    20:49, 17 юли 2019
    Мутра - идиот.
  • 4
    79
    796807009
    3 -2
    00:02, 18 юли 2019
    Когато дебелия черен Палач Мангоджери, в директно предаване по БНТ,
    ....
    набива на кол Боци Маймуната за престъпленията му срещу Народа и Земята Български,
    ....
    тъпия Банкянски шопар сигурно ще подвиква :" Ей Мангоджери , набивай ме по-бързо, че закъснях за срещата с Аллах ":)))
    ....
    Толкова е проклето шофьорчето на Бай Тодор Яшаров - Живков - Сакскобургота - Незаконния син на Фердинанд и ромлянката Маруца :))
  • 5
    Ха
    Хаха
    6 0
    06:26, 18 юли 2019
    Хахахаха, ******* вече е нас*ан от страх. Ако тоя беше пребил Влади Баницата сигурно щеше да похвали бойните му умения. Отивате си герберчета! Приемете го. Ама не на Малдивите, а в затвора.
Последни новини