България влиза в най-голямата китайска платформа за туризъм

Необходим е цялостен подход и много сериозна организация в България, за да утвърдим туризма сред водещите сфери в сътрудничеството с Китай.

Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос на журналисти след срещата си с главния изпълнителен директор на китайската туристическа корпорация „Ctrip Corporation“ Джейн Цзе Сун. Компанията е сред водещите туроператори в света и държавният глава посети централата й в Шанхай в рамките на държавното си посещение в Китай.

Румен Радев покани Джейн Цзе Сун да посети страната ни заедно със своя екип и да участва в експертна конференция за засилване на партньорството в областта на туризма, което да доведе и до споразумение между компетентните институции на двете държави.

По думите на президента българското Министерство на туризма трябва да бъде по-активно и да търси контакт с огромни туристически компании като „Ctrip Corporation“, която е номер едно в света по онлайн платформа и брой активни потребители.

Годишно 27 000 китайски туристи избират да почиват в България, в сравнение със стотиците хиляди, посещаващи други страни от Централна и Източна Европа, което налага както подобряването на туристическите пакети, така и по-активна реклама.

Румен Радев благодари за предоставената възможност от „Ctrip Corporation“ страната ни безплатно да подаде най-атрактивната информация за туристическите услуги, които предоставя България, както и за готовността й да я включи в своята онлайн платформа.

По-рано през деня българският президент изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“. В рамките на посещението си държавният глава разгледа българския изследователски център във висшето училище, който работи за разширяване на двустранното партньорството в областта на културата и образованието.

Университетът е едно от най-старите национални висши училища в Китай. Той е и третият по-големина университет в азиатската страна. Шанхайският университет „Джао Тонг“ си сътрудничи с българския Университет за национално и световно стопанство. Oт януари 2017 г. в УНСС е открит Българо-китайски център за научноизследователски програми и обмен на студенти между България и Китай.

Румен Радев подчерта пред студентите, че днес нито една нация, независимо колко голяма и силна е, не може да се справи сама с предизвикателствата на днешния ден. Глобални явления като климатичните промени, сигурността, борбата с бедността и противодействието на тероризма изискват общи усилия и глобален отговор.

По думите на президента установяването на стратегическо партньорство между България и Китай е именно стъпка за обединяване на идеи, подходи и действия в името на мира и просперитета. „Голямата задача на лидерите не е за днешния ден, а да прозрат какво ни очаква в утрешния“, посочи Румен Радев и призова младите хора да съхранят критичното си мислене и да отстояват своите идеи.

Държавният глава изрази и надежда, че все повече политици ще се срещат със студентите, за да получат и тяхната гледна точка за решенията, които ще определят бъдещето на младите хора. 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини