Нови възможности за социално включване в община Ардино

Встъпителна конференция по проект „Социално включване на уязвими групи в община Ардино чрез патронажна грижа“ се проведе в  заседателната зала на общината. На нея присъстваха ръководството на община Ардино начело с кмета Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още областният лидер на ДПС Изет Шабан, директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Ардино Зюлфие Ибрямова, кметове на населени места, граждани и заинтересовани лица.

С кратка презентация ръководителят на социалния проект Антония Топчиева посочи целите и основните дейности по настоящия проект. Стойност на проекта е 147 564,20 лв. Осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“. Проектът има за цел да подобрикачеството на живот и създаване на условия за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора чрез предоставяне на почасови мобилни здравно-социални услуги в община Ардино. Потребители на услугите ще бъдат 55 души, които ще бъдат обгрижвани от 8 медицински работника, лекар, рехабилитатор, психолог, лаборант, социален работник и 4 души санитари. Здравно-социалните услуги ще се предоставят за срок от 12 месеца.

Кметът Ресми Мурад заяви, че това е поредният нов и иновативен проект за предоставяне на интегрирани мобилни здравно-социални услуги.

Заявления за ползване, както и за предоставяне на услугите ще се приемат в деловодството на Общинската администрация от 8 до 31 юни (включително). А предоставянето на услугите ще стартира на 13 септември.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини