19 °C

Колко калории има в мохитото?

Отслабваш цяла година, тормозиш се с драконовски диети, купуваш нискокалорични храни и подминаваш сладкарниците с влажни очи. Всичко това, за да осъществиш фантазията си за идеална почивка – слънце, море, шлезлонг, коктейл.

И точно когато мечтата се материализира и се хванеш за мохитото, възниква въпросът – колко калории има в ароматната напитка.

Платформата Vinepair дава изчерпателен отговор на въпроса, изчислявайки калориите на най-популярните коктейли:

Мохито - 137 Кcаl

Джин с тоник – 140 Кcаl

Лонг Айлънд Айс Тий – 285 Кcаl

Мартини – 239 Кcаl

Блъди Мери – 125 Кcаl

Маргарита – 240 Кcаl

Мимоза – 115 Кcаl

Ром с кола – 144 Кcаl

Dark & stormy – 180 Кcаl

Олд фешън – 150 Кcаl

Космополитън – 215 Кcаl

За сравнение:

Бял хляб: 1 филия - 95,6 Кcal

Черен хляб: 1 филия - 87,8 Кcal

Многозърнест хляб: 1 филия - 79,2 Кcal

Пълнозърнест хляб: 1 филия - 78,3 Кcal

Специалистите наричат алкохолните калории празни – енергия в чист вид, защото липсват каквито и да било хранителни вещества, но пък засилват апетита. Този факт, съчетан с въздействието на алкохола, при което „падат хранителните задръжки“, трябва да задейства червената ни лапмичка.

Алкохолните калории се изразходват по-бързо от калориите на храните. НО двете в комбинация са истинска антидиетична бомба. Алкохолът пречи на изгарянето на мазнините на продуктите. Иначе казано, това, което сме сложили в чинията, ще бъде преработено и складирано в организма ни под формата на мазнини.

Ако консумираме алкохол в умерени количества, еднократно, той се „рециклира“ от организма, за около час и половина. Ако прекалим, се натрупва етилов алкохол, който може да стимулира осезателното ни натежаване в края на почивката.

Имаме ли полезен ход?

Един от вариантите е да консумираме напитки, съдържащи дъбилни вещества (танини), които забавят усвояването на етиловия алкохол. От тази гледна точка чашата червено вино е добър вариант, но пък то не е популярна съставка в летните коктейли.

Диетологът Робърт Аткинс обяснява защо препоръчваната от него нискокалорична диета (която други специалисти оспорват) изключва алкохола: „Алкохолът се разгражда пръв. Докато това се случва, организмът не изгаря мазнините.“

Казаното обаче се отнася до алкохолните напитки, които не съдържат захар. Коктейлите, в по-голямата си част, са сладки напитки, т. е. съдържат допълнителни калории.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини