Хиляди пеят с Metallica в Ирландия (видео)

Огромен масов хор от публиката приглася на Metallica на концерта им в Ирландия. Но това никак не е странно, защото рокаджиите изпълняват Whiskey in the Jar.

Whiskey in the Jar е ирландска традиционна песен от южните планини, една от най-популярните, записвана от много артисти от 50-те години на миналия век до наши дни.

Песента разказва историята на мъж, който ограбил войник или офицер на пътя, е предаден от жена. Дали тя не е негова съпруга или любима, не е ясно.

Вериации на песента има на различни места из цяла Ирландия. Версия на тази песен се появява и в Южна Америка, където има ирландско селище. Имената в песента се променят, а длъжностното лице може да е капитан или полковник, наричан още Фарел или Пепър. Съпругата или любовницата на главния герой може да се казва ​​Моли, Джени, Емзи или Джини в различните версии, но се срещат и други имена. Детайлите на предателството също са варират.

Точният произход на песента е неизвестен. Много детайли и общият сюжет приличат на баладата за ирландския пътен разбойник Патрик Флеминг, екзекутиран през 1650 г.

И сега, ето я и версията на Metallica на тази легендарна ирландска песен:

Коментари в сайта

Последни новини