Дейности през лятото, с които да горите калории

Лятото е сезонът, който ни предлага разнообразие от забавления. Стига да имаме желание и свободно време, може да се захванем с нови занимания, които ще ни донесат много положителни емоции. Освен това ще се движим и ще бъдем по-здрави.

Фитнесът може да е предпочитан от вас през зимните месеци, но в горещините има много други занимания, с които да натоварвате тялото си и да изгорите излишните калории. Дали сред природата или на морето, съществуват най-различни активности, с които ще поддържате формата си, дори и да сте на почивка.

Ако искате да спортувате през лятото, опитайте тези дейности:

Каякинг

Карането на каяк – сам или с половинката, изглежда фасулска работа, но само на телевизора. Ако искате да направите нещо различно през почивните дни, което не включва ядене на сладолед и пиене на бири в парка, то каякингът е за вас.

За тези, които нямат опит, е най-добре да се обърнат към специалните клубове, които предлагат уроци и приключения с каяци. По време на гребането се натоварват не само ръцете, но и седалищните мускули, коремът, както и краката. Само един час с каяка се равнява на една изтощителна кардио тренировка, при която човек гори между 280 и 500 калории.

Колоездене 

Грабвайте колелото, което събира прах в избата и се престрашете да покарате. За предпочитане е да изберете добре маршрута си, например извън града, сред природата, където може да минете през стръмни участъци и различен наклон.

Колоезденето укрепва мускулите на краката и развива белите дробове. Ако карате с подходяща поза и скорост, може да изгубите близо 300 калории за около час.

Скално катерене 

Катеренето не е за всеки. Изисква се издръжливост и смелост, защото рискът от инциденти е голям. Благодарение на него се подобрява координацията на тялото, като се натоварват всички мускулни групи, но най-много тези на гърба, ръцете и краката. 
Независимо дали се катерите на закрито (в зала) или на открито, по скалите сред природата, трябва да сте с удобни дрехи и обувки.

Смята се, че може да се разделите с между 600 и 1 000 калории, зависи от терена и продължителността на катерене.

Плуване  

Едно приятно занимание, с което може да избягате от горещината в града. Плуването подобрява гъвкавостта и регулира теглото. То е чудесен спорт за хората, които работят на компютър и имат болки в кръста и гърба.

Ако ви е скучно да плувате сами, може да се запишете на водна аеробика, с която да изваете тялото за плажа. Така инструктор ще ви показва различни упражнения, които да повтаряте и по този начин ще тренирате еднакво добре отделните части на тялото.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини