Хиляди демонстрираха срещу Тръмп при срещата му с Мей

Хиляди демонстрираха в центъра на Лондон срещу американския президент Доналд Тръмп, "Карнавал на съпротивата" на площад Трафалгар, докато на Даунинг стрийт течеше срещата му с Тереза Мей.

 

Демонстрантите крещяха, удряха барабани и носеха плакати, но броят им беше много по-малък в сравнение с десетките хиляди, които протестираха срещу неговата визита миналата година, Тръмп е един от най-малко харесваните от британците чуждестранни лидери.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин направи обръщение към събралото се множество, като наричв демонстрацията "живото въплъщение на това какво означава демократично общество".

Една от демонстрантките носеше табела с шекспировата обида "Аз ви показвам пръст". Друг демонстрант продаваше ролки тоалетна хартия с образа на Тръмп за три паунда на ролка. 64-годишната пенсионирана учителка от Лондон Линда Копълстоун заяви, че е против бездействието на Тръмп по въпроса с климатичните изменения. Другите теми, по които протеститащите изразяват недоволство от политиката на американския президент са ограничаването на репродуктивните права на жените и опасенията, че американските компании могат да навредят на британската здравна система

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини