В Момчилград възраждат щангите, вече имат и медали

Група ентусиасти възраждат щангите в Момчилград, опитвайки се да продължат дългогодишни традиции. В края на миналата година бе създаден спортния клуб „Наим Сюлейманоглу”, чийто възпитаници вече печелят медали на републикански първенства. Клубът се радва на подкрепата на фирми като  ”Маказа”ООД; ”Мах 2000”ООД.;”Ерастрой”ООД, хотелски комплекс „Устра”,както и на община Момчилград в лицето на кмета Сунай Хасан.  Състезателите се тренират от доказан треньор-Велентин Гемеджиев.

  Не само покрихме нормативите на републикански шампионати , но вече имаме и медали. Това сподели за Кърджали бг вести президентът на клуба Кемал Мустафа-Кемчо. Той посочи, че в края на май на държавното лично първенство в Хасково състезателки на клуба са взели златен и сребърен медал. Това са Айше Мехмедова и Анифе Бехчет. На държавното отборно в Сливен двете състезателки също печелят злато и сребро, а клубът се класира на шеста позиция.

 Все още отборът не е изграден, но двете момичета имат потенциала на шампионки , подчерта Кемал Мустафа.

Той благодари за възможността състезателите да тренират в новата зала , носеща името „Наим Сюлейманоглу”. Проблемът е, че нямаме спортни уреди. Нужни са ни 7 уреда за жени и 7 за мъже, каза още президентът на клуба. Той посочи, че градът има перфектна зала и хотели за републикански състезания. Търсят се обаче спонсори за оборудването.

  Предстои през юни да бъде открит паметник на легендата Наим Сюлейманоглу. Надявам се тогава да се намерят спомоществователи,  за да си набавим комплектите от уреди, изрази надежда Кемал Мустафа.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини