Влакът от Пловдив за Одрин тръгна от днес

Всяка събота и неделя влакът ще потегля от гара Пловдив в 8.40 ч. и ще пристига в Одрин към обед

Тази сутрин от гара Пловдив потегли първият влак за Одрин. Композицията от два вагона за 160 души ще пътува през почивните и празнични дни. Напоследък Одрин е една от най-търсените дестинации за пазаруване сред българите заради поевтинялата турска лира.

Всяка събота и неделя влакът ще потегля от гара Пловдив в 8.40 ч. и ще пристига в Одрин към обед. Обратното връщане е в 17 ч.

Ангел Даскалов - директор на "Пътнически превози"-Пловдив: С пускането на този влак БДЖ-"Пътнически превози" иска да предложи на своите пътници една удобна туристическа обиколка и разходка в Одрин през уикенда.

Цената на билета от Пловдив за Одрин и обратно е около 29 лева с включени запазени места. Заради засиления интерес към дестинацията от БДЖ препоръчват да купувате такъв билет месец-два преди пътуването.

Някои от редовните пътници на държавната железница признават, че биха се възползвали от новата услуга.

Цветанка Димитрова - гр. Стрелча: Много е хубаво, приятно, емоции и нещо човек да види забележителности, освен това те се славят и с добрите си пазари и нещо човек може да си купи за спомен.

По пътя за Одрин композицията ще спира и на гарите в Първомай, Димитровград и Свиленград. От БДЖ напомнят, че на 1 юни в този и всички останали влакове децата от 7 до 14 години ще пътуват безплатно.

inews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини