Регионалната организация на „Подкрепа” проведе Десетата си конференция, преизбра за лидер Веселин Илиев

Изображение 1 от 3

    Регионалната организация на КТ „Подкрепа”  в Кърджали проведе Десетата си отчетно-изборна конференция. На форума за председател бе преизбран Веселин Илиев.

      Местната структура на КТ „Подкрепа” е една от най-старите в страната. Създадена е през 1990 г.

     В последните годни СРС „Подкрепа”-Кърджали изживя тежък период. След Деветата отчетно изборна конференция легитимното ръководство бе оспорено от Регионалния синдикат по образование в лицето на Радка Топалова. Конфедеративната контролна комисия направи основна проверка на избора на новото ръководство. То бе обявено за легитимно. Ръководството на РСО напуска и се присъединява към КНСБ. Оказва се, че старото ръководство оставя на екипа на Веселин Илиев дълг от 6 788,76 лв.

    Въпреки това през отчитания мандат се изграждат нови организации в ООАА, ЦСМП, ДБТ-Кърджали, НОИ, Инспекцията по труда и др.

      Ръководството на СРС „Подкрепа”участва в Регионална кръгла маса „Изработване на национална цялостна стратегия за активен живот на възрастните хора” ; в среща на НИПА на тема „Колективното трудово договаряне в област Кърджали”; подписан бе договорът на КТ „Подкрепа”за обучение на безработни лица с наименование „Хоризонти” и много други инициативи. Регионалната структура повежда медийна кампания за „За достойни условия и заплащане на нашия труд”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини