Окръжният съд глоби пациент с 300 лева, вилнял в Спешното отделение

Окръжният съд в Кърджали глоби пациент вилнял в Спешното отделение на МПАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.Първоначално районните магистрати постановиха „задържане в структурното звено на МВР” за срок от 3 денонощия. Нарушителят С.А.обжалва пред Окръжния съд,като изрази съжаление за поведението си.

За да постанови решението си,Районният съд в Кърджали е приел за безспорно установено от фактическа страна, че на 26.04.2019г. около 18.00 часа нарушителят С. А. посетил Спешно приемно отделение /СГГО/ към МБАЛ „Д-р А. Дафовски“в Кърджали., тъй като си бил порязал ръката и имал нужда от медицинска помощ. По това време там давала дежурство св.Г. Г.Д., която работела като фелдшер в СПО. Тя провела разговор с нарушителя, при който разбрала, че се бил порязал с ламарина. Св.Г. Д. видяла, че пръстите на ръката на С. А. били йодирани и обработени с бинт, както и, че нямало кървене. Затова му казала да си изчака реда, тъй като имало по-спешни случаи, в т.ч. и пациент изпаднал в кома. Св.Д. влязла в кабинета, за да направи манипулация и след малко чула разправии отвън. Когато приключила отново излязла и видяла нарушителя С. А., който бил отворил гишето на регистратурата. Тя отново му обяснила, че се налага да изчака, защото били натоварени, но той започнал да се кара с пея. Нарушителят отправял към св.Г. Д. ругатни и псувни, нарекъл я „п…о“. Тъй като свидетелката му поискала личната карта, за да го регистрира, той хвърлил личната си карта по главата й и продължил да употребява на висок глас цинични изрази. С. А. ударил с юмрук по стъклото па регистратурата, поради което св.Х. В. - шофьор в ЦСМП-Кърджали, го изкарал навън. Там нарушителят продължил да псува и да заплашва, като цялото му поведение станало достояние на чакащите болни в СПО и техни придружители. Св.С. К. - лекар в СПО, също излизал на няколко пъти от спешния кабинет и правел забележки ма нарушителя, защото чувал скандала. Тъй като С. А. не престанал с агресивното си и скандално поведение, на място били извикани полицейски служители. Виждайки органите на МВР нарушителят се опитал да избяга, но бил задържан.
Районният съд е приел за установена така изложената фактическа обстановка въз основа на показанията на св.Г. Д., Х. В., С. К. и Е. Т., частично от обясненията на нарушителя и на писмените доказателства по делото. 

Нарушителят С.А.поиска окръжните магистрати да го санкционират с глоба от 200 лева вместо арест.В крайна сметка той ще трябва да плати глоба от 300 лв.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини