Теофана Текелиева: Културата е тази, която пази народа жив

Изображение 1 от 5

    Културата е тази, която пази народа жив. Народ без култура не е народ! Това заяви при представянето на своята книга „Кърджали 1912-2018 г.Столетието”  Теофана Текелиева,  доаен на културата в Кърджалийска област. В своя труд тя се спира на дейци на просветата и културата оставили трайна диря в историята на нашия край. Текелиева бе категорична,че времето си тече, но написаното остава. Според нея всичко написано е божие откровение. Тя посочи, че е имала вътрешно убеждение, че трябва да сътвори нещо. Аз писах за вас, тези,които са писали, обърна се Текелиева към десетките творци дошли във театъра за да почетат промоцията на творбата. Авторката не скри, че се е вълнувала, плакала и се радвала по време на писането.

      Управителят на Издателска къща „Родопи” писателят Иван Бунков посочи, че не можем да забравим, че сме имали култура и пак ще имаме. Текелиева изкачи един творчески Еверест , подчерта издателят. Според него авторката е отдадена изцяло на мисията си. Той посочи, че Теофана Текелиева проявява майчинско отношение към пишещите братя.

      Областният управител Никола Чанев поздрави Теофана Текелиева. Той определи книгата й като фундаментален труд за Кърджали. В тези времена, когато пишещите станаха повече от четящите , тази творба се откроява, категоричен бе губернаторът. Очарован съм от книгата, заключи Никола Чанев.

      Приветствие от името на кмета на общината инж.Хасан Азис поднесе зам.-кметът Веселина Тихомирова. Тя определи присъствието на таланта на Теофана Текелиева в културния живот на Кърджали като величествено. В Кърджали името Ви винаги е давало повод за гордост, отбеляза Веселина Тихомирова.

      Автори, творци, общественици не скриха възхищението си от сътвореното от Теофана Текелиева за Кърджали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини