"Левски" взе първа победа на "Герена" през 2019 г. след разгром над "Черно море"

"Левски" спечели първа домакинска победа през 2019 г. след разгромна победа с 5:1 срещу "Черно море". Сините записаха втори успех от два мача след уволнението на Георги Дерменджиев и си подпечатаха третото място в Първа лига.

Три кръга преди края на сезона тимът, воден от Георги Тодоров, се откъснаха с 11 точки пред четвъртия "Берое".

В зависимост от развоя на финала за Купата на България между пловдивските "Ботев" и "Локомотив" третата позиция ще осигури или директно участие в квалификациите на Лига Европа, или бараж срещу победителя в долната осмица.

"Левски" събра 65 точки oт 33 мача и се доближи на четири от втория ЦСКА и на седем от лидера "Лудогорец". "Берое" има 54 точки, "Ботев" е пети с 50, а "Черно море" е шести с 48.

Станислав Костов даде аванс на "Левски" срещу "Черно море" в 16-ата минута. Централният нападател на сините се възползва от центриране на Станислав Костов от фланга и отбеляза с глава.

Само три минути по-късно Паулиньо увеличи преднината на домакините. Бразилецът се озова непокрит пред вратарското поле след центриране на Илия Юруков и се разписа с удар от воле.

След половин час игра "Левски" окончателно реши мача с трето попадение. С доза късмет Станислав Иванов намери Давиде Мариани в наказателното поле и швейцарецът не сгреши отблизо.

Минута след началото на втората част Станислав Костов покачи на 4:0 с 23-ия си гол за сезона. Последваха спокойни минути, преди в 83-ата Станислав Иванов да увенчае силния си мач с попадения за 5:0.

Три минути преди края на редовното време Дани Кики оформи крайния резултат с удар от воле след центриране на Мартин Минчев.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини