Община Момчилград ще предоставя нова социална услуга на 20 души


Община Момчилград ще предоставя нова социална услуга на 20 души с психично-здравни проблеми и интелектуални затруднения. Това ще става в Център за социална рехабилитация и интеграция, който отваря врати през месец май. До края на миналата година услугата се предоставяше от общината по проект, финансиран по Оперативна програма за развитие на човешките услуги. След приключването му от общинска администрация кандидатства пред Агенцията за социално подпомагане и социалната дейност се възобновява.
Целта на новата социална услуга е да се подкрепят и подпомогнат хора с психично-здравни проблеми и интелектуални затруднения за формиране и развитие на основните личностни и социални умения, умения за самостоятелен живот, умения за проява на трудова активност. 
"Община Момчилград провежда последователна социална политика. Възобновяването на дейността на центъра е поредната социална услуга, която предлагаме на уязвими групи хора. Убеден съм, че с новата дейност ще се увеличат възможностите на тези 20 души с увреждания за социално включване и развиване на техния потенциал, като заедно с това се подобри и качеството им на живот", коментира кметът на община Момчилград Сунай Хасан.
На снимката: Центърът за социална рехабилитация интеграция беше открит през миналата година по проект, спечелен от общината. Сега вече дейностите в него ще бъдат делегирана държавна дейност. 
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини