Силна гръмотевична буря над София, пренасочиха полети към Варна и Бургас

Силна гръмотевична буря се разрази над София в следобедните часове. По-рано днес за кратко валя проливен дъжд, придружен със ситна градушка. Дъждът спря за кратко и след това отново заваля, като този път е придружен от гръмотевична буря.НИМХСилен удар от гръм разтърси небето над София минути след 18.00 ч. Секунди по-късно той беше последван от няколко по-слаби гръмотевици, които включиха алармите на автомобили.
  
Поне два самолета са били пренасочени от Летище София към Варна заради гръмотевичната буря. Един от полетите е на нискотарифна компания и е бил от Ливърпул до София. Другият полет, също на нискотарифна компания, е идвал от Хамбург. Полет от Милано пък е бил пренасочен към летище Бургас.

По регламент е ангажимент на авиокомпанията да придвижи пътниците до крайната точка на пътуване. От Летище София уточняват, че няма смущения в разписанието заради случая.

Още вчера синоптиците предупредиха за дъжд и гръмотевици. До края на днешния ден в сила е жълт предупредителен код за опасни явления за областите в Западна и Централна България. Днес на много места в страната валяха проливни дъждове, придружени с градушки. Ледените късове паднаха в Благоевград, Белоградчик и Видинско.БГНЕСХидролозите предупреждават и за възможни наводнения в нощта на събота срещу неделя по горното течение на река Огоста, водосбора на реките Нишава и Струма, също и за водосбора на река Искър в района на град София.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини