Арнаудова: Къщата за гости, построена с европари, е ползвана само от Манолев. Преглед на печата

Апартаментгейт.

"24 часа":

Арнаудова: Къщата за гости, построена с европари, е ползвана само от Манолев 

Всички събрани доказателства сочат, че къщата за гости край Сандански, построена с евросредства, е използвана единствено и само от Александър Манолев и неговото семейство. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в четвъртък, след като окръжната прокуратура в Благоевград обвини бившия зам.-министър на икономиката в престъпление, засягащо интересите на Европейския съюз.

Заедно с него обвиняема е и Ана Димитрова, собственик на ЕТ"Агротрейд - Ана Димитрова". Тя е 25-годишна, родена в края на 1993 г. и е дъщеря на гледачката на децата на Манолев. Прокуратурата смята, че младата жена е подставено лице на Манолев, чрез което той е получил европейски пари за изграждане на къщата за гости.

Празници. 

"Дума":

Голямото пътуване започва

Голямото великденско пътуване на българите започва. Още от четвъртък по обед се очаква засилен трафик по републиканските пътища и по границата с Гърция. От МВР и от АПИ обявиха специални мерки и призоваха водачите да карат внимателно, с повишено внимание и по възможност да използват алтернативни маршрути.

В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април камионите над 12 тона няма да могат да се движат по магистралите и част от главните пътища на страната.

В последния работен ден преди четирите почивни за Великден, движението на тировете ще бъде ограничено от 16.00 часа до 20.00 часа. Тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден 29 април от 14.00 часа до 20.00 часа. Целта на мярката е да се повиши безопасността на пътищата и да се увеличи пропускателната им способност.

Забраната не важи за камиони, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Избори. 

"Монитор":

Рекламата на "малките" във вота ни струва 582 бона

Според Изборния кодекс на такива средства имат право формациите извън парламента, които ще вземат по 40 000 лева. Партиите и коалициите, с представители в НС, ще ползват за медийно отразяване и агитация държавната си субсидия. Средства обаче ще получи и коалицията "Воля - Българските родолюбци". Причината е, че в нея, освен партията на Веселин Марешки, влизат още пет извънпарламентарни политически сили. Вместо 40 000 лева обаче те ще получат 32 000 лева. Инициативни комитети, които излъчват независимите кандидати, пък ще приберат по 5000 лева. Така сметките показват, че държавата ще даде за реклама на "малките" участници във вота близо 582 000 лева. Сред тях са Движение 21" на Татяна Дончева, дясната коалиция "Демократична България", Движение "Презареди България" и "Коалиция за България", в която влизат АБВ.

Спорен документ. 

"Сега":

Борисов спря работата по проекта за Националната стратегия за детето заради обществен натиск

Работата по проекта на Националната стратегия за детето (2019-2030 г.) е спряна по нареждане на премиера Бойко Борисов заради създалите се негативни обществени реакции, съобщи Нова тв.

От Министерството на труда и социалната политика подчертават, че целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства и да противопоставя интересите на децата и техните родители. От ведомството обаче породилите се страхове заради спекулативни интерпретации на мерките, заложените в проекта на стратегията.

Местан. 

"24 часа":

Лютви Местан плати 10 000 лева гаранция

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан плати паричната гаранция от 10 000 лева, която окръжната прокуратура в Кърджали му наложи, съобщиха от държавното обвинение.

Политикът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при тежка катастрофа, която стана на 14 април на международния път за ГКПП "Маказа". Мярката за неотклонение беше отменена веднъж от окръжния съд в Кърджали, защото прокуратурата не беше събрала данни за имущественото състояние на Лютви Местан.

Веднага след съдебното определение прокуратурата пак наложи на политика мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини