Великденски концерт в „Славейков“

По традиция преди Великден формите за извънкласно творческо обучение на СУ „Петко Рачов Славейков“ представят в концерт дейността си пред родители, учители, ученици и приятели.

Събитието се проведе на сцената в напълно обновения двор на училището. Фактът, че ремонтът не е напълно завършил, не помрачи ентусиазма на участниците.

За декор този път послужи специално приготвената за случая изложба от произведения на клуб „Компютърно моделиране” 3б клас с ръководител Николина Андонова. Сцената буквално грейна от произведенията на малчуганите.

Концертът започна с изпълнение на най-големите. Танцова трупа „Шарени ритми 1” с ръководител Галина Стефанова представи хоро „Арап”. Гимназистите бързаха за обучение в базата в с. Широко поле, което не попречи да участват.

Съвсем в духа на предстоящия празник следващото изпълнение бе на учениците от клуб „Религия” с ръководител Драга Канева. Композицията „Великден”, съставена от диалози и псалми, даде нагледен урок за събитията около възкресението.

Малчуганите от танцова трупа „Шарени ритми 2” с ръководител Величка Мартинова изпълниха хората „Чукано хоро” и „Трите моми“. Малките танцьори показаха артистичност и хореография.

Детската вокална група „Орфееви гласчета“ с ръководител Пламена Радева изпълни „Песен за семейството” и „Слънцето е в нас”. Второкласниците показаха не само певчески, но и актьорски умения с усмивките и балоните си.

Концертът продължи с песни, включително на руски език. Момичетата от музикалната група „Неваляшки’ с ръководител Катя Кирчева изпълниха песните „Куклый Неваляшки” и „Пусть всегда будеть солнце”.

Момичетата от вокалната група с ръководител Кирил Кирев демонстрираха за пореден път своите ангелски гласове, пеейки на български и английски език.

По време на концерта учениците от клуб „Обичам природата“ с ръководител Маргарита Демирева подаряваха на малки и големи собственоръчно изработени празнични картички със стихотворно послание в тях.

В програмата бе включена и рецитацията на стихотворението за любимата книга на Веса Паспалеева, представено от библиотекаря от Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“ Маргарита Павлова, по случай Световния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Своя дебют като водеща направи осмокласничката Теодора, която на финала пожела на всички присъстващи: „И нека празникът ни бъде песен и танц, и благословия!“



Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини