Български тирове са задържани на турската граница

Около 300 тира са задържани на граничния пункт „Капъкуле“, при опит да се приберат в България, съобщи Nova. Причината е, че от дни турските власти въведоха допълнителен контрол и не пускат нито един шофьор да продължи, ако има неплатени пътни глоби или такси за територията на Турция.

Водачи заявиха, че били спирани на границата, където искали да платят например 4000 лири за неплатени глоби. Според шофьорите не става ясно какви са глобите и кога са наложени. Превозвачите се опасяват, че дори и да ги платят, няма гаранция, че при следващо влизане в южната ни съседка, няма да им поискат отново същата сума.

Превозвачите настояват за спешни срещи на транспортните министри между България и Турция. Ако проблемът им не бъде решен, заплашват с протести.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ha
    hahahaa
    22 -8
    16:08, 14 апр 2019
    Пасмина.а бай ганчовска?! Свикнали само да крадат, да живеят с далавери, да мамят и лъжат..... и свикнали вечно да минат между капките! Ще плащате, ще плащате, Турция не е България!!
    • Ja
      Jack Bauer
      8 -9
      20:08, 14 апр 2019
      Ми заминавай за там. Що щеш тука?
    • Ха
      Хасковлия
      3 -2
      10:25, 15 апр 2019
      Абсолютно си прав.
      За 500 години турско робство, българите са научили само това,от "вежливият "си поробител - да крадат,да мамят и лъжат,да заобикалят правилата,да дават и получават рушвет.
      Нали знаеш от къде идва тази дума-рушвет?
      И едно пожелание - скоро,и в България да се въведат реципрочни мерки, спрямо турските превозвачи.Само че тогава,ще пищиш като заклано яре.
Последни новини