Веселин Илиев: КТ „Подкрепа” лобира за насърчителни мерки при реализацията на младите хора

КТ”Подкрепа”лобира за насърчителни мерки при реализацията на младите хора д страната и Кърджалийска област.Работим за успешната им интеграция на трудовия пазар.Това заяви за Кърджали бг вести регионалният лидер на синдиката Веселин Илиев.Той подчерта,че КТ”Подкрепа” се поставя като приоритет кариерното развитие на младите хора.Само така ще се спре обезлюдяването на Кърджалийско и страната.Това е стъпка в решаването на демографската криза,каза още Веселин Илиев.Синдикатът е набелязал конкретни мерки,отразени в нарочна резолюция,приета на последния му конгрес.Важно място се отделя на социалното включване на младежи в неравностойно положение,посочи още лидерът на КТ”Подкрепа” в региона.

  Междувременно Дирекцията „Бюро по труда” отчете за ,че по схема  „Обучение и заетост за младите хора” – към 15.03.2019г. в заетост по Компонент I са включени 479 лица – 286 лица в общини и общински предприятия и 193 лица в реален сектор.

По Компонент II на схемата, който е насочен към включването в директна заетост или заетост след обучение само на лица с трайни увреждания на възраст до 29 г. включително за областта са подадени 25 заявки, от тях: 8 от публичен сектор за 35 работни места и 17 от реален сектор за 28 работни места. В заетост са включени 43 лица - 26 лица в публичен сектор и 17 в реален.

По Проект  „Ваучери за заети лица“ – към 15.03.2019г. в ДБТ в област Кърджали са подадени 745 заявления, одобрени са 558 заети лица, издадени са 218 ваучери на стойност 195 600 лв. Включени в обучение 152 лица.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини