Болницата получи крупно дарение, дарителите развиват иновативен бизнес в Кърджали

Изображение 1 от 4

    Многопрофилната болница за активно лечение в Кърджали „Д-р Атанас Дафовски” получи крупно дарение в навечерието на 8 април, когато ще отбележи рождената дата на своя патрон. Това стана благодарение на усилията на председателя на Съвета на директорите Фейзи Бекир. Дарението бе направено от фирма „Еврохром” със седалище в Кърджали.Тя е част от група фирми,развиващи иновативна дейност в града.

    За да връчи дарението в болницата дойде управителят на фирмата Илхан Емин с екипа си. Той отказа да посочи сумата, на която възлиза дарението. Стана ясно обаче, че стойността му е три годишни журналистически възнаграждения.

     Председателят на Съвета на директорите Фейзи Бекир благодари на дарителя. Той посочи, че въпреки усилията на здравното министерство, болниците имат нужда от важни неща и затова всяко дарение е безценно. Държавните болници не са конкурентни на частните. Тук приемаме и хора без осигуровки, спешни случаи и др. Техника и помощни средства бързо се амортизират, каза още Фейзи Бекир. Той изброи помощните средства дарени на болницата: 10 големи инвалидни колички и 4 за деца. Носилки със стойки за системи-5 бр., масички за храна 20 броя, проходилки -4 броя,  100 табли за сервиране, стойки за системи -20 бр.

      Изпълнителният директор проф.д-р Черкезов отбеляза, че това не е първото дарение което г-н Емин прави на здравното заведение. Болницата е на кърджалийци ,  не само на държавата и това се чувства, каза проф.Черкезов.

      Илхан Емин посочи,че идеята за дарението се породила,когато идвал на посещение при приятел. Видял недоволство от остарели помощни средства и решил да закупи. По добре е да дадем от себе си, за да не търсим алтернативно лечение другаде. Има хора даващи 5000 лева за автокаско на луксозни автомобили, но нито стотинка на болницата. Ние ценим нашата болница и нейните лекари, подчерта дарителят.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини