12 °C

Олигарси, недоволни от борбата с корупцията, и медии спретнали апартаментгейт

"Нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят." Такъв коментар направи председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев по повод скандала с апартаментите на властта, придобил повече известност като "Апартаментгейт".

По думите му медиите обслужват интереса на някого. "Атаките срещу мен идват от един и същи център - олигарси, които са недоволни от това, че има борба с корупцията", обясни Георгиев. Той обаче не посочи конкретни имена.

По думите му атаката срещу него идва от медии, олигарси, които имат 198 милиона причини да водят компроматна война. Според Георгиев има хора, които на 20 и няколко години са се сдобили с първия си милион незаконно и всички те се борят срещу КПКОНПИ.

Шефът на КПКОНПИ е с охрана от НСО. Той самият обясни пред журналистите, че е получил заплахи след които започнали и медийните атаки. Това, по думите на Георгиев, е напълно очаквано.

Той припомни, че в доклада на Европейската комисия се е оценило, че в България се води ефективна борба срещу корупцията и ако ефективната борба срещу корупцията не се харесва на някого, това е негов проблем. 

По отношение на апартамента си, Георгиев посочи, че няма никакво разминаване, всичко било обявено и ясно. Антокорупционният шеф недоумява защо досега не е подаден сигнал да му се направи проверка.

Георгиев категорично заяви, че единственият човек, който публично е излязъл пред медиите, дал е публична позиция по темата за апартаментите и който си е публикувал нотариалните актове, е именно той. С това си изказване Георгиев заяви, че не иска да се занимава повече с компроматни глупости.

Шефът на КПНКОНПИ така и не отговори на въпроса колко души ползват терасата на дома му и обвини журналистите, че не представят обективно информацията и се поставят в услуга на олигарсите. Според него медиите продължават да водят и следват една линия, която вади само компромати.

На въпрос как върви проверката на Комисията срещу Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Красимир Първанов и Ваня Колева, Георгиев отбеляза, че всички сделки са изповядвани при един нотариус, но не може да се каже, че има някаква конкретна връзка.

КПКОНПИ е поискала информация за всички сделки, които са извършени от "Артекс" от 2007 г. и в момента се анализира дали има придобити апартаменти от други хора на публична длъжност. Изискана е цялата налична информация за всички фирми, които са осъществявали надзора върху строителствотона "Артекс", пълната им история и още огромна база от информация.

Проверката на КПКОНПИ на Цветан Цветанов е приключила. След като бъде публикувана информацията, Георгиев обеща, че тогава може да коментира и ще се изясни всичко.

По проверката на горните четирима са установени действия на министри и зам.-министри, които са давали становище в хода на изпълнение на техните служебни задължения. Те са приобщени към доказателствата. Освен това ще бъдат викани зам.-министри и министри за обяснения на актове във връзка със сградата на столичната улица "Златен век". 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
14.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
14.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
14.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
14.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
14.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
14.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
14.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
14.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
14.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
14.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
14.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
14.10.2019
Последни новини