23 °C

Олигарси, недоволни от борбата с корупцията, и медии спретнали апартаментгейт

"Нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят." Такъв коментар направи председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев по повод скандала с апартаментите на властта, придобил повече известност като "Апартаментгейт".

По думите му медиите обслужват интереса на някого. "Атаките срещу мен идват от един и същи център - олигарси, които са недоволни от това, че има борба с корупцията", обясни Георгиев. Той обаче не посочи конкретни имена.

По думите му атаката срещу него идва от медии, олигарси, които имат 198 милиона причини да водят компроматна война. Според Георгиев има хора, които на 20 и няколко години са се сдобили с първия си милион незаконно и всички те се борят срещу КПКОНПИ.

Шефът на КПКОНПИ е с охрана от НСО. Той самият обясни пред журналистите, че е получил заплахи след които започнали и медийните атаки. Това, по думите на Георгиев, е напълно очаквано.

Той припомни, че в доклада на Европейската комисия се е оценило, че в България се води ефективна борба срещу корупцията и ако ефективната борба срещу корупцията не се харесва на някого, това е негов проблем. 

По отношение на апартамента си, Георгиев посочи, че няма никакво разминаване, всичко било обявено и ясно. Антокорупционният шеф недоумява защо досега не е подаден сигнал да му се направи проверка.

Георгиев категорично заяви, че единственият човек, който публично е излязъл пред медиите, дал е публична позиция по темата за апартаментите и който си е публикувал нотариалните актове, е именно той. С това си изказване Георгиев заяви, че не иска да се занимава повече с компроматни глупости.

Шефът на КПНКОНПИ така и не отговори на въпроса колко души ползват терасата на дома му и обвини журналистите, че не представят обективно информацията и се поставят в услуга на олигарсите. Според него медиите продължават да водят и следват една линия, която вади само компромати.

На въпрос как върви проверката на Комисията срещу Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Красимир Първанов и Ваня Колева, Георгиев отбеляза, че всички сделки са изповядвани при един нотариус, но не може да се каже, че има някаква конкретна връзка.

КПКОНПИ е поискала информация за всички сделки, които са извършени от "Артекс" от 2007 г. и в момента се анализира дали има придобити апартаменти от други хора на публична длъжност. Изискана е цялата налична информация за всички фирми, които са осъществявали надзора върху строителствотона "Артекс", пълната им история и още огромна база от информация.

Проверката на КПКОНПИ на Цветан Цветанов е приключила. След като бъде публикувана информацията, Георгиев обеща, че тогава може да коментира и ще се изясни всичко.

По проверката на горните четирима са установени действия на министри и зам.-министри, които са давали становище в хода на изпълнение на техните служебни задължения. Те са приобщени към доказателствата. Освен това ще бъдат викани зам.-министри и министри за обяснения на актове във връзка със сградата на столичната улица "Златен век". 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини