Днес започна основният ремонт на ул."8 март", влагат 700 000 лева

Изображение 1 от 4

    Днес започна основен ремонт на ул."8 март" в кв.Веселчане на Кърджали. Той ще продължи 2 месеца и ще бъде на стойност 700 000 лв с ДДС. Средствата са осигурени от държавния бюджет.Реновирането се осъществява от фирма "Пътстройинженеринг".Улица "8 март" е една от трите основни артерии в града,които са част от републиканската пътна мрежа. Другите две са бул."Беломорски" и пътят от кръговото покрай хипермаркет "Била" за с.Мост.
       Ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на участък с дължина от 2100 м от кръстовището със светофарите във Веселчане до табелата на Кърджали на пътя към Ардино. Това посочи пред журналисти областният управител Никола Чанев , който присъства на началото на ремонтните работи. Той каза още, че на места под асфалтовата настилка има глинести почви. Те ще бъдат иззети и ще бъде насипан чакъл, така , че новият асфалт да има голяма трайност. Смятам, че след реновирането на улицата , тя няма да се нуждае от ремонтни работи поне още 15 години,увери губернаторът
     Никола Чанев се извини,че ще има неудобства за гражданите.За кратко ще се наложи и затваряне на участъка от Районното полицейско управление до разклона за Резбарци,който участък  е много тесен.
     Областният управител призова  ръководството на Община Кърджали да се погрижи за настилката на тротоарите. Според него и сега тя създава проблеми при ремонтните работи.
     Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини