Посланикът на Германия идва в Кърджали за конференцията на учителите по немски език

Кърджали ще бъде домакин на 28-та национална конференция на Дружеството на учителите по немски език в България. Официалното й откриване ще бъде в петък, 29 март, от 17 часа в конферентната зала на хотел Арпезос.Домакин е Езиковата гимназия "Хр.Ботев".

Събитието се осъществява под патронажа на Негово превъзходителство Херберт Салбер - извънреден и пълномощен посланик на Федерална Република Германия в България, който ще присъства на откриването. Сред гостите ще бъдат и Себастиан Клеве, ръководител на отдел „Култура и медии“ в Посолството на Федерална република Германия в България, Анета Генкова, ръководител на отдел „Култура“ в посолството на Република Австрия, Йорг Каснер, ръководител на Консултантския отдел по немски език към Посолството на Германия, Забине Брахман – Босе, ръководител на отдела по немски език към Гьоте институт – България.

Организаторите са  « Гьоте институт», Фондация «Ханс Зайдел» България, Министерство на образованието и науката, Департамент за информация и  повишаване квалификацията на учители към Тракийски университет - Стара Загора. Съорганизатор на събитието е Езикова гимназия «Христо Ботев» гр. Кърджали.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини