Задочни обвинения в лъжа между кмет и областен, спорят за мястото на новата спортна зала

    Задочни обвинения в лъжа си отправиха кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис и областният управител Никола Чанев. В ролята на посредник се нагърби председателят на групата съветници на ГЕРБ Огнян Иванов. При опит да внесе проекторешение за преобразуване на терен от публична общинска в частна общинска собственост и даряването му на Министерството на младежта и спорта за изграждане на многофункционална спортна зала Иванов предизвика разгорещен дебат на днешната сесия на местния парламент. Той обвини градоначалникът, че с процедурни хватки бави предоставянето на терен и с това иска да провали строежа на залата.

      Кметът инж.Хасан Азис контрира, че в момента върви процедура по изготвянето на ПУП за желания от областния управетел  общински терен. Според закона се изисква справка за наличие на растителност и съответното геодезическо заснемане. Такава растителност има и такова заснемане се налага, подчерта градоначалника. Налага се и обособяване на ново УПИ и промени в кадастралната карта. Става дума за 7210 кв.м. Тогава едва Общинския съвет може да вземе решение за преобразуване на собствеността и даряването на терена на Министерството на младежта и спорта. Ако не бъде спазен законовия ред, областния управител може да спре решението ,като противоречащо на Закона за устройство на територията, аргументира се Хасан Азис. Той бе категоричен, че е изготвен фитосанитарен доклад и законовата процедура не е приключена. Градоначалникът подчерта, че е направил общо 6 предложения за терени на Никола Чанев.

      Огнян Иванов обвини кмета в неверни твърдения.  Той каза,че междувременно е говорил с областния управител,  който е изразил,категоричното становище,че други предложения не е получавал.

      Ако сте говорител на областния управител, значи той говори неистини, се обърна към Иванов градоначалника. Той изброи останалите терени, които е предложил на губернатора в общи разговори:1/до стадион „Горубсо”;2/зад комплекс”Арпезос”;3/на мястото на сегашния паркинг до комплекс „Арпезос”4/ от другата страна на моста до парк „Арпезос Север” и 5/ в кв.”Възрожденци”.

    Ще запозная министъра на спорта Красен Кралев с нашата позиция и ще поискам неговото становище, категоричен бе инж.Хасан Азис. Той покани Огнян Иванов да прояви смелост и да влезе в кабинета му, за да се запознае с документацията.

    Съветниците от ДПС отхвърлиха единодушно проекторешението на Огнян Иванов.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини