Протест в Малко Търново срещу планове за мигрантски лагер

 
Жители на Малко Търново излизат днес на протест срещу намерението за настаняване на мигранти в града, съобщава БНР. Очаква се недоволните да блокират пътя за границата с Турция.
 
От поръчка, обявена от МВР, стана ясно, че в Малко Търново ще бъде построено селище за 280 мигранти. То ще е на площ 7,5 декара и ще се финансира от европейския фонд „Убежище, миграция и интеграция“. Плановете предвиждат изграждането на площадка за 1600 души и в Елхово.
 
Вчера заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов отрече информацията, че МВР ще строи нови бежански лагери. Той посочи, че в момента няма сериозен мигрантски натиск по българските граници.
 
По думите му планираните площадки за временни кризисни центрове ще бъдат пуснати в експлоатация тогава, когато е налице засилен миграционен натиск.
Източник: http://bnr.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ку
    Кушлев
    1 0
    21:02, 23 мар 2019
    Ами ето, че се потвърждава слуха, че обезлюдяват Странджа заради емигрантите!!! Затова редовно избиват домашните животни и птици на хората там, с цел да ги прогонят!! Елховлии са послушни и няма да се противят - ще ги направят надзиратели неуспелите да станат граничари..
Последни новини