Децата подариха любов на мама в Черноочене

Малчуганите от детските градини на територията на община Черноочене отново изненадаха своите майки по случай Деня на жената.
Още от вчера течеше бурна премяна на учебните помещения в най-голямата детска градина ДГ „Знаме на мира“ с. Черноочене и нейната група „Славейче“ в село Житница. Празничните стаи с цветя и балони създадоха допълнително настроение.
В група „Славейче“ залата бе препълнена от родители, а гости на събитието бяха зам.-кметът на община Черноочене Селями Мустафа, представители на местната администрация, родители и други.
Под ръководството на своите учителки деца във всяка група пяха песни, играха в различни сценки и рецитираха без умора произведения, посветени на майката. В уречения час любопитните майки пристигнаха в училището и заеха местата си до своите рожби. В помещенията зазвучаха медните гласчета на децата. Останали възхитени от таланта на малчуганите, майките изразиха с продължителни аплодисменти своята похвала и гордост.
Застанало до майка си, всяко от децата отправи поздрав към нея. Малчуганите обаче не просто рецитираха стихотворенията си. Грейнали от радост, те лично се обръщаха към своите майки и казаното беше по детски дълбоко искрено. Всяка изречена дума преливаше с чувство на любов, всеки звук стопляше майчиното сърце. Те наистина бяха трогнати и сълзи на радост и благодарност блестяха в очите им. От името на колектива, директорката на градината Елмаз Апти изрази благодарност, че родителите доверяват децата си на тях. Увери ги, че възпитанието на малчуганите им е в сигурни ръце.
Директорката Елмаз Апти поздрави майките с празника и използва повода да благодари и на ръководството на Община Черноочене, за оказаното съдействие през годините на предучилищното образование.
Екип от педагози, квалифицирани медицински кадри и помощник-възпитатели отглеждат и възпитават над 130 деца в ДГ “Знаме на мира” с. Черноочене и нейната група „Славейче“ в село Житница. Тя е градина с традиции и утвърден престиж, заемащо полагаемото място в предучилищното образование и възпитание в община Черноочене.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини