За ферибот Бургас - Новорoсийск говорили Борисов и Медведев

В условията на санкции, на голямо напрежение в полюсния свят, ние успяваме с колегата Медведев да поддържаме добри, прагматични работни отношения. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на българо-руския бизнес форум в областта на туризма.

Според Борисов не бива пак като нация да се делим на русофили и русофоби. Нека гледаме важните, български интереси, призова Борисов.

На среща с кмета на Бургас Димитър Николов двамата премиери са обсъдили възможността за пускане на два ферибота Бургас - Новорoсийск в Черно море.

В областта на туризма премиерът отбеляза създадените центрове за издаване на визи в 59 града и постави акцент върху религиозния туризъм. По думите на Борисов стотици милиони са вложени от държавата в църкви и манастири.

Конкуренцията в този сектор е коварна, коментира Борисов и допълни, че ще се постараем да бъдем по-гъвкави, защото при тази конкуренция изборът е ориентиран към цена, обслужване, качество на храна и сигурност. На пръв поглед изглежда лесно, но нашата балансирана външна политика дава до голяма степен и сигурността, акцентира премиерът. Борисов изтъкна дипломатическите отношения между България и съседните й страни като Сърбия и Косово, както и страните от Близкия изток.

С Медведев са обсъдени и въпросите по детския туризъм, за съжаление санкциите въздействат много особено в селското стопанство, където загубите на страната са милиони.

Борисов се похвали и със стабилният вече 20 години лев. И спазването на финансова дисциплина дава отражение, затова чакаме юли месец да ни поканят в еврозоната, обясни българският премиер. "Валутите в други държави, да не ги обиждаме, се клатят, но ние се гордеем с това, че имаме стабилна валута", подчерта премиерът.

От своя страна Медведев добави, че другата хубава валута е китайската, може да се работи и в тази посока, там пазарът е огромен.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини