Никола Чанев:Разочарован съм,Хасан Азис бави топката за спортната зала

Областният управител Никола Чанев не скри разочарованието си, че в дневния ред на днешната сесия на общинския съвет в Кърджали не бе включена докладна записка за предоставяне на терен на новата спортна зала на Министерството на спорта. Ето какво сподели той днес във Фейсбук:

"Винаги съм смятал, че да се занимаваш с политика има смисъл само, ако го правиш, за да помагаш на хората. Може би подхождам прекалено идеалистично, наивно. Но това е принципа, който за мен е основен мотиватор и основна движеща сила през тези близо две години. Затова и спектакъла, който г-н Азис предложи по време на тази сесия на общинския съвет ме разочарова, омърси.

Готова докладна, с която Община Кърджали правеше стъпка към предоставянето на терен за спортна зала на Министерство на спорта, не бе включена в дневния ред на общинския съвет. Не бе включена, не с друга цел, а само и единствено, за да се покаже политическа мощ, политическа сила от човека, който трябваше да бъде кмет на всички нас. Разбира се, сега ще се окаже, че е допусната грешка, че има процесуален пропуск, че видите ли общината не иска да пречи, а напротив стреми се да помага. Господарят на красивите думи за пореден път ще покаже своята неизчерпаема енергия да рисува картини, които са единствено и само плод на пожеланията. Присъдружният му хор съветници и ДПС активисти отново ще венцехвали стъпките му.

Отдавна вече не му вярвам, отдавна вече и кърджалийци не вярват. Още вчера призовах за единение, за обединение на политическите сили около една идея, около една кауза полезна за нашия град. Сякаш нещо ми подсказваше, че е прекалено хубаво, за да се случи. Оставям на съвестта на управляващите общината този пропуснат месец, това поредно доказателство, че се прави всичко възможно да се попречи на една инвестиция.

Няма да се уморя да настоявам , да моля, да тропам на вратите на общината ,само и само Кърджали да разполага с едно модерно спортно съоръжение. И гарантирам, че утре, когато има разумна идея за доброто на всички нас, независимо от това кой я предлага , ще подходя като държавник, а не като провинциален политик с големи амбиции и обещания. Доказателства за това са и отпуснатите средства от кабинета за нашия град и стремежа ми винаги да откликвам на проблемите, а не да се крия в кабинета си. Защото кърджалийци заслужават именно това, защото нашите съграждани искат действия в името на обществото, а не с цел удовлетворяване на нечие его или нечия дребна политическа игра."

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини