6 °C

Никола Чанев:Разочарован съм,Хасан Азис бави топката за спортната зала

Областният управител Никола Чанев не скри разочарованието си, че в дневния ред на днешната сесия на общинския съвет в Кърджали не бе включена докладна записка за предоставяне на терен на новата спортна зала на Министерството на спорта. Ето какво сподели той днес във Фейсбук:

"Винаги съм смятал, че да се занимаваш с политика има смисъл само, ако го правиш, за да помагаш на хората. Може би подхождам прекалено идеалистично, наивно. Но това е принципа, който за мен е основен мотиватор и основна движеща сила през тези близо две години. Затова и спектакъла, който г-н Азис предложи по време на тази сесия на общинския съвет ме разочарова, омърси.

Готова докладна, с която Община Кърджали правеше стъпка към предоставянето на терен за спортна зала на Министерство на спорта, не бе включена в дневния ред на общинския съвет. Не бе включена, не с друга цел, а само и единствено, за да се покаже политическа мощ, политическа сила от човека, който трябваше да бъде кмет на всички нас. Разбира се, сега ще се окаже, че е допусната грешка, че има процесуален пропуск, че видите ли общината не иска да пречи, а напротив стреми се да помага. Господарят на красивите думи за пореден път ще покаже своята неизчерпаема енергия да рисува картини, които са единствено и само плод на пожеланията. Присъдружният му хор съветници и ДПС активисти отново ще венцехвали стъпките му.

Отдавна вече не му вярвам, отдавна вече и кърджалийци не вярват. Още вчера призовах за единение, за обединение на политическите сили около една идея, около една кауза полезна за нашия град. Сякаш нещо ми подсказваше, че е прекалено хубаво, за да се случи. Оставям на съвестта на управляващите общината този пропуснат месец, това поредно доказателство, че се прави всичко възможно да се попречи на една инвестиция.

Няма да се уморя да настоявам , да моля, да тропам на вратите на общината ,само и само Кърджали да разполага с едно модерно спортно съоръжение. И гарантирам, че утре, когато има разумна идея за доброто на всички нас, независимо от това кой я предлага , ще подходя като държавник, а не като провинциален политик с големи амбиции и обещания. Доказателства за това са и отпуснатите средства от кабинета за нашия град и стремежа ми винаги да откликвам на проблемите, а не да се крия в кабинета си. Защото кърджалийци заслужават именно това, защото нашите съграждани искат действия в името на обществото, а не с цел удовлетворяване на нечие его или нечия дребна политическа игра."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 17.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
17 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
17 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
17 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
17 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
17 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
17 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
17 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
17 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
17 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
17 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
17 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
17 фев 2020
Последни новини