15 °C

Доган заповядал 400 000 гласа от ДПС на евроизборите

Всички настоящи евродепутати ще се борят за нов мандат, формалните номинации от местните структури ще се правят до 30 март.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поставил задача на оперативното ръководство на ДПС да спечели 400 000 гласа на европейските избори през май. На проведения миналата седмица Централен съвет, нормативът е бил спуснат на кметовете и местни лидери. Който от градоначалниците се провали – няма да бъде номиниран за нов мандат на местните избори през октомври, пише още МИГNEWS.INFO.

Нормативът касае най-вече общинските кметове, които имат амбиции за нов мандат, но отговорност ще носят и председателите на Общински съвети и местните партийни лидери, които традиционно имат амбиции за кметския стол. Бариерата е най-висока в „бастиона на ДПС“ Кърджали. Исканият от централата резултат за община Кърджали е 14 000 гласа. Общо в 7-те кърджалийски общини формалният председател Мустафа Карадайъ очаква 50 000 гласа, а в цялата страна – 390 000 – 400 хиляди гласа.

Номинации за включване в евролистата на ДПС ще се правят от структурите до 30 март. По правило те са формални, защото партийното ръководство издава заповеди на местните структури кого да издигнат и кого не. Депесарите, които искат да попаднат на челните места също оказват натиск върху местните лидери.

Отговорност за подредбата, утвърждаването и регистрацията на листата ще имат председателят на ДПС и Централното оперативно бюро.

Критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за евролистата на ДПС, са: задълбочено познаване на европейските институции и политики, като условие за отстояване на българския национален интерес; съпричастност към ценностите на либерализма; професионален и политически опит; владеене на английски, френски или немски език; изграден авторитет; добри комуникационни способности и умение за работа в екип.

Чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия и високи технологии – това ще са приоритетите на ДПС в кампанията за евроизборите.

Всички настоящи евродепутати ще се борят за нов мандат. Слухът, разпространяван от младежкия лидер Илхан Кючюк, че той ще води евролистата се оказа само слух. Ако въобще попадне там, той ще е на последно място, казват от ДПС.

fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
21 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
21 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
21 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
21 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
21 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
21 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
21 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
21 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
21 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
21 ное 2019
Последни новини