„Даскеер“-ите отново зарадваха учители и публика

Церемонията по връчване на 18-тите годишни награди „Даскеер“ се проведе снощи в най-голямата кърджалийска зала – на Театрално-музикалния център. Тя е и единствената в града, която може да отговори на големия интерес на публиката към това наложило се вече тържество.

За 18-ти пореден път учениците от Ученическия парламент на СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали възнаградиха своите учители, гости и публиката с прекрасно младежко шоу. Специални гости на церемонията бяха Веселина Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали, Венета Добрева – старши експерт в Регионалното управление на образованието и делегация от Държавната агенция за закрила на детето – София. Кметът инж. Хасан Азис изпрати кошница с цветя, което накара гимназистите да се почувстват като професионални актьори на премиера.

Представлението откри по традиция директорът Милко Багдасаров, който водещите Александра и Антоанета представиха като „човека, който ни заведе до Страсбург и обратно и беше наш екскурзовод, аниматор, фотограф, мотиватор и приятел, какъвто всъщност е винаги“. Той честити пълнолетието на наградата „Даскеер“ и за сетен път благодари на учениците си, че толкова години успяват да докажат с таланта и креативността си своята благодарност към учителите и училището си.

Темата на шоуто този път беше „БИГ УПКО“ и един тайнствен глас даваше мисии и ръководеше нещата на сцената. Народен танц, модерни танци и много скечове предизвикаха смях и размисли за младежкия талант сред присъстващите. Така и започнаха учениците – с темата за ремонта в училище, но със забавление и с чувство за хумор. Обявиха, че тази година напълно сменят концепцията и вече няма да награждават учители по предмети, а само общи награди, до които всъщност може да достигне всеки преподавател. За „Топ прогимназиален учител“ бе обявен географикът Месут Али. За най-забавен учител – колегата му Венелин Башев. Анета Визева за втора поредна година взе приза за „Топ начален учител“. Антоанета Йорданова – учител по биология и Христо Христов – учител по английски език получиха „Даскеер“-и за в категория „Най-стилен учител“. „Топ гимназиален учител“ без изненада се оказа обичаната от всички Яна Лаплева – преподавател по български език и литература. „Учител – един от нас“ е Марин Моллов, който благодари за наградата на английски език по своята специалност. „Учител за пример“ е Милка Белева – преподавател по география, а „Учител-будител“ е историчката Галина Стефанова. За най-креативен очаквано бе награден Димитър Димов – преподавател по история. За „Учител новобранец“ наградата получи Мерай Дауд, която преподава съвсем отскоро в училището английски и испански език, а само допреди няколко години бе възпитаничка на СУ „П. Р. Славейков“.

Традиционно „Даскеер“-и от директора на училището получиха и най-добрите абитуриенти по съответните предмети.

Спазена бе и традицията сцената на наградите да бъде и мястото, на което досегашният председател на Ученическия парламент предава властта на новоизбрания. Хванати за ръка, на сцената излязоха бъдещият абитуриент Стамен Сарчев и Преслава Митева – съпредседател на УП. Преслава получи символа – бухалче и напътствия от Стамен, като от своя страна обеща да запази традициите на ученическата организация живи. Тя обяви и каузата, за която ще се използват благотворително събраните средства от билети. С тях ще бъдат подпомогнати в лечението си две деца от СУ „Петко Рачов Славейков“, които са с един родител и имат нужда от средства.

С „Бохемска рапсодия“, конфети и подхвърляне на Преслава във въздуха бе посрещната тортата на „Даскеер“-ите, която отбеляза и края на спектакъла.



Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини