12 °C

„Даскеер“-ите отново зарадваха учители и публика

Церемонията по връчване на 18-тите годишни награди „Даскеер“ се проведе снощи в най-голямата кърджалийска зала – на Театрално-музикалния център. Тя е и единствената в града, която може да отговори на големия интерес на публиката към това наложило се вече тържество.

За 18-ти пореден път учениците от Ученическия парламент на СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали възнаградиха своите учители, гости и публиката с прекрасно младежко шоу. Специални гости на церемонията бяха Веселина Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали, Венета Добрева – старши експерт в Регионалното управление на образованието и делегация от Държавната агенция за закрила на детето – София. Кметът инж. Хасан Азис изпрати кошница с цветя, което накара гимназистите да се почувстват като професионални актьори на премиера.

Представлението откри по традиция директорът Милко Багдасаров, който водещите Александра и Антоанета представиха като „човека, който ни заведе до Страсбург и обратно и беше наш екскурзовод, аниматор, фотограф, мотиватор и приятел, какъвто всъщност е винаги“. Той честити пълнолетието на наградата „Даскеер“ и за сетен път благодари на учениците си, че толкова години успяват да докажат с таланта и креативността си своята благодарност към учителите и училището си.

Темата на шоуто този път беше „БИГ УПКО“ и един тайнствен глас даваше мисии и ръководеше нещата на сцената. Народен танц, модерни танци и много скечове предизвикаха смях и размисли за младежкия талант сред присъстващите. Така и започнаха учениците – с темата за ремонта в училище, но със забавление и с чувство за хумор. Обявиха, че тази година напълно сменят концепцията и вече няма да награждават учители по предмети, а само общи награди, до които всъщност може да достигне всеки преподавател. За „Топ прогимназиален учител“ бе обявен географикът Месут Али. За най-забавен учител – колегата му Венелин Башев. Анета Визева за втора поредна година взе приза за „Топ начален учител“. Антоанета Йорданова – учител по биология и Христо Христов – учител по английски език получиха „Даскеер“-и за в категория „Най-стилен учител“. „Топ гимназиален учител“ без изненада се оказа обичаната от всички Яна Лаплева – преподавател по български език и литература. „Учител – един от нас“ е Марин Моллов, който благодари за наградата на английски език по своята специалност. „Учител за пример“ е Милка Белева – преподавател по география, а „Учител-будител“ е историчката Галина Стефанова. За най-креативен очаквано бе награден Димитър Димов – преподавател по история. За „Учител новобранец“ наградата получи Мерай Дауд, която преподава съвсем отскоро в училището английски и испански език, а само допреди няколко години бе възпитаничка на СУ „П. Р. Славейков“.

Традиционно „Даскеер“-и от директора на училището получиха и най-добрите абитуриенти по съответните предмети.

Спазена бе и традицията сцената на наградите да бъде и мястото, на което досегашният председател на Ученическия парламент предава властта на новоизбрания. Хванати за ръка, на сцената излязоха бъдещият абитуриент Стамен Сарчев и Преслава Митева – съпредседател на УП. Преслава получи символа – бухалче и напътствия от Стамен, като от своя страна обеща да запази традициите на ученическата организация живи. Тя обяви и каузата, за която ще се използват благотворително събраните средства от билети. С тях ще бъдат подпомогнати в лечението си две деца от СУ „Петко Рачов Славейков“, които са с един родител и имат нужда от средства.

С „Бохемска рапсодия“, конфети и подхвърляне на Преслава във въздуха бе посрещната тортата на „Даскеер“-ите, която отбеляза и края на спектакъла.Нешка Шопова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще е наситен на интересни занимания, зареждащи ви с положителни емоции. Природата също ще ви въздейства отпускащо и позитивно, не я пренебрегвайте. Здравословните проблеми е добре да се решават, търсейки съвет от специалист, а не по свое хрумване. Денят е благоприятен и за реализация на повече от идеите ви.
14 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Добронамерени сте към всички около вас и днес ще усетите ответните реакции на околните, които няма да останат безучастни към проблемите ви. На ваше разположение ще бъдат дори хора, които не познавате толкова добре и е възможно това леко да ви озадачи. Хората просто ви харесват и им се иска да ви помогнат. Очаквайте благоприятно разрешение на интимен въпрос.
14 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвидливостта ви е впечатляваща и ви спестява много разочарования. Благодарение на нея и разума си ще се окажете подготвени за нещата, които ви предстоят. Ако все пак нещо ви притеснява, потърсете подходящия човек, с когото да споделите болката си. Ще ви олекне на душата и по-бързо ще намерите решението му.
14 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днешният ден да не е от най-приятните ви напоследък. С повече усилия ще изпълнявате рутинните си задачи. Ще ви занимават мисли свързани с бъдещото и личния ви живот. Успявате да намерите разрешение на отдавна занимаващ ви проблем. Усилията ще бъдат възнаградени, а вечерта прекарана с любимия човек е най-добрият завършек на деня.
14 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели – излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
14 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви срещне с някого, интереса ви към когото е силен. Може да се сближите и опознаете повече, но преценете дали това е желанието ви. Не пренебрегвайте текущите си задачи, съдбата ви е подготвила приятна изненада. Усилията, които полагате дават резултат и скоро ще се радвате на придобивките си.
14 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В добро състояние на духа сте и ще останете незасегнати за вълнения и емоционални натоварвания. Ако можете излезте сред природата, или поне между приятни за вас хора. Разчитайте повече на себе си. Знаете как се прави това, живота ви е предлагал не един и два такива моменти.
14 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разширете кръгозора си и не гледайте едностранчиво на събитията покрай вас. С емоционалните си и прибързани действия само бихте усложнили нещата. Приведете се в нужната форма и си наложете добро поведение, очакват ви добри попадения. Те ще ви дадат сили и ще ви насочват към по-практични действия.
14 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За работа винаги има време, но днес дайте свобода на фантазиите си. И вие, и околните ще останете доволни, а и ще помогнете на онези, които търсят промяна. Всички нови начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
14 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Спокоен, изпълнен с ведро настроение ден. Може би сега е момента да обърнете повече внимание на семейството и дома си, и да си починете от външни контакти. Поговорете с любимия човек, помогнете му да се справи с проблемите. Не очаквайте да получите парите си, ако днес ги дадете на заем.
14 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
14 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви ще е изпълнен с емоции и събития. Обичате предизвикателствата и ще започнете нещо, което не сте правили досега. Възможно е да имате късмет при хазартни игри, но бъдете умерени и не прекалявайте. Ще се забавлявате. Обичате да давате, да помагате с желание и от сърце, и това не остава скрито от съдбата. Очаквайте бързи придобивки.
14 дек 2019
Последни новини