Убийството във Варна: Мъж преби съпругата си до смърт преди развода

41-годишният Борислав Н. е привлечен като обвиняем късно вчера за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Мъжът е задържан за 72 часа от наблюдаващия делото прокурор. До изтичането на предварителното задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На 24 февруари тази година в жилището, наето от семейството, Борислав пребил съпругата си. Били женени от няколко години, но бракът им не вървял, били в процес на развод. За поредна вечер между двамата избухнал скандал, който прераснал в жесток побой над 40-годишната жена. След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

След като тя не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР - Варна. Изпратени на адреса на 25 февруари били служители на полиция и пожарна, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона. Там те открили тялото на убитата. Незабавно бил извършен оглед на местопроизшествието от разследващи полицаи под ръководството на дежурен прокурор.

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.

Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини