Тарикати си играят на "криеница" с пътна полиция, резултатът -2 акта и 33 фиша

Нерегистриран автомобил е бил установен от полицаи от РУ-Кърджали. При проверка на „Ауди“ с кърджалийска регистрация в село Рани лист се оказало, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението. Още един нерегистриран автомобил е бил засечен от полицейски служители на РУ-Крумовград. Товарен „Форд“ със софийска регистрация бил спрян на разклона за село Вранско и при направена справка станало ясно, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Група „Охранителна полиция“ в управлението продължава работата по случая.

 Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Тази нощ на ул.“Републиканска“ в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 21-годишен. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,22 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата продължава разследващ полицай.

 86 автомобила и 101 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково вчера с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества, използване на обезопасителни колани, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За констатираните 35 нарушения са съставени 2 акта и 33 фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини