Задържаха бандит издърван дълго от полицията на ГКПП "Маказа"

41-годишен, обявен за общодържавно издирване, е установен на ГКПП „Маказа“ на влизане в България вчера от служители на РУ-Кирково. Мъжът е с мярка „принудително довеждане“ по досъдебно производство на РУ-Първомай. Предаден е на конвойната служба и е уведомен инициаторът на издирването.

Бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е образувано в РУ-Ардино. В 13,15 часа вчера в село Боровица полицаи проверили 65-годишен, който се движил с мотопед. При проверката било установено, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Водачът е задържан в полицейското управление. Работата по случая продължава разследващ полицай по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Дърва за огрев без необходимите документи са били установени при специализирана операция на РУ-Ардино и служители на Зоналното жандармерийско управление. В хода на операцията бил проверен лек автомобил „Форд“, управляван от 31-годишен, който не представил документи за превозвания товар. На водача са съставени 2 акта по Закона за горите, а дървата са на съхранение в Държавното горско стопанство в Ардино.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини