3 млн. гледания за седмица „Музиката, която остава“ на Il Volo в YouTube

    Един от най-успешните проекти в съвременната италианска музика триото Il Volo (Полетът) отново се радват на успехи. Видеото към сингъла "Musica che resta" (Музиката, която остава) от новия им албум "Музика" (Musica) има близо 3 млн. гледания само за седмица в YouTube. Песента беше представена официално на 69-то издание на песенния фестивал Сан Ремо. Парчето, с което тримата чаровници Джанлука Джинобле, Пиеро Барони и Иняцио Бочети, стигнаха до финалната тройка на изданието в неделя, е по текст на италианската музикална перла Джанна Нанини, автори на музиката са Емилио Мунда, Пиеро Ромители и Антонело Кароза, който е член на журито на Евровизия през 2017 година.
     
    От новия си албум "Музика", който се очаква на пазара в края  на февруари, Il Volo пуснаха само лимитирана серия със свои автографи на 8-ми февруари.
     
    Тази година те отбелязват 10-годишна кариера  като трио. Джанлука Джинобле, Пиеро Барони и Иняцо Бочети се събрат като трио съвсем случайно още като тийнейджъри. Запознават се в реалити шоуто „Оставям ти една песен“, в което участват по отделно. От 2009 година са трио и първо стават известни в Америка с помощта на продуцент Микеле Торпедине, дал шанс преди време на Андреа Бочели и с когото са и до днес  заедно.
     
    В родината и Европа славата им избухва през 2015 г., когато печелят наградата на Сан Ремо с песента „Grande amore“ (Голяма любов). Същата година Il Volo представят Италия на Евровизия и заемат престижното 3-то място в крайното класиране.
     
    Тримата вече са планирали след издаването на новия си албум "Musica", който е четвърти в кариерата им, и турне, с което ще обиколят света през лятото.
     
     Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини