4 °C

Милко Багдасаров: Зад ГЕРБ стои финансов ресурс, зад БСП – човешкия ресурс

 – Господин Багдасаров, беше разпространена информация, че по предварителни наблюдения социалистите в Кърджали предпочитат Сергей Станишев да води листата на партията на предстоящите избори за Европейски парламент. Защо? Какво намират в Сергей Станишев?

 – Започнахме кампанията за номинации за листата на БСП за Европейски парламент. Аз мисля, че е съвсем нормално Сергей Станишев да е водещият, защото най-малкото и за мен, като областен председател, той е европеец номер 1 в България. Както съм казвал няколко пъти, ние такава личност не сме имали поне от 60 години назад на такава позиция в Европа. А може би и десетилетия напред няма да имаме такъв човек. Даже съм си позволявал пред нашите членове и симпатизанти да казвам, че това е човекът, който може да направи това, което всички 17 български членове на Европарламента не могат да направят, дори и да се съберат заедно. Това е и защото имаме тук един факт, който се случи преди много време – на 9-ти септември 2013 година отворихме прохода Маказа. Това стана след намесата на Сергей Станишев като председател на Партията на европейските социалисти. Иначе можешеоще дълго време да чакаме това нещо да се случи. А Маказа е много важен факт за Кърджали. Освен това и като министър –председател Сергей Станишев направи много неща за Кърджали. Имам предвид и големия инфраструктурен проект за „Водното огледало“, което построихме, и което не се случи без неговата намеса, така и големите инвестиции, които бяха насочени към нашия регион. Като прибавим и много от нещата, които в крайна сметка сме виждали в него, желанието на социалистите от Кърджали Сергей Станишев да бъде водач на листата на БСП за евроизбори не бива да ни учудва.

 – Създава се впечатление, че Сергей Станишев в момента е по-скоро опозиционер в БСП, отколкото човек, който подкрепя линията на сегашният председател на партията Корнелия Нинова. С неговата номинация социалистите в Кърджали няма ли да изпаднете в неудобна роля?

 – Това са много грешни впечатления. Аз все пак мога да анализирам нещата като човек, който е „вътре в кухнята“. Няма такова нещо. Всеки си има своята роля, всеки си има своите позиции. Ние в случая отиваме на едни много важни за БСП избори. Това са изборите за Европейски парламент, в които ние трябва да доминираме, за да имаме претенции и за напред. А в случая една доминацияможе да се постигне със силни личности, които да имат своето влияние и своя дял в Европа.

 – Осъзнават ли социалистите в Кърджали колко са важни тези избори. Защото почти всички социолози твърдят, че на тях ще се реши съдбата не само на това кой да представлява България в Брюксел, но и на това кой ще управлява страната?

 – Това е най-точният въпрос. Изборите се явяват центъра, в който трябва да фокусираме нашата работа, и то европейските избори, защото при победа на тях ние вече можем да бъдем партията, която да иска и да има претенцията да управлява страната. При слаб резултат, казвам го съвсем искрено, това нещо ще ни отдалечи от желанието ни да изведем България напред.

 – Осъзнава ли се това от редовите членове на партията? Има ли мобилизация сред тях?

 – Има мобилизация. Още повече това, което се случва напоследък в държавата, мобилизира всички. Говоря и за атаката, която в момента ГЕРБ провежда срещу Елена Йончева, и за другите скандали. Мисля че това са неща, които веднъж мобилизират електората на БСП, а втори път – би трябвало да покажат на всички българи че това, което сега се случва в страната при сегашното управление, трябва да бъде променено.

 – Остана ли потенциал в БСП да участва равностойно на избори в Кърджали. След десет години управление на ГЕРБ има ли хора, които да застанат зад вас?

 – Аз мисля, че хората в нашата област са разумни и много от тях ще застанат зад нас. Независимо от това, което се случва и въпреки големия финансов ресурс, с който разполагат сега управляващите от партия ГЕРБ. Аз мисля, че човешкият ресурс е на наша страна.

 БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Гр
  гражданин на Кърджали
  2 0
  08:29, 8 фев 2019
  този номенклатурчик Баягдасаров докога ще облъчва обществеността със себе си и празнодумията.превърна училището в партийна сбирщина от учителки и заблудени беловласи.жонглира със десетина заучени безмислени фрази.копие на върхушката му. нагъл и безкрупулен.да отстъпи местото си в общ.съвет на млади хора но...............келепира какъвто и да е , дори и х....

Още новини

Хороскоп за 09.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
09 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
09 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
09 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
09 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
09 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
09 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
09 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
09 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
09 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
09 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
09 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
09 дек 2019
Последни новини