Румъния в шок от мним пластичен хирург, оперирал десетки

Случай с италиански гражданин, който се представял за пластичен хирург в клиника в района на Букурещ, шокира Румъния. Мнимият доктор извършил десетки операции, включително импланти на гърдите. Представял се като Матю Мод.

38-годишният Матео Полити е заловен вчера при опит да избяга от страната. Местни медии съобщават, че той е задържан за 24 часа, след като е заловен от гранична полиция във влака Букурещ-Будапеща. 

Румънските здравни власти, които издадават отделно разрешително за лекари, твърдят, че е получил такова през март 2018 г., след като е подал фалшива диплома, твърдейки, че е квалифициран като лекар в Косово.

Министърът на здравеопазването Сорина Пинтеа заяви, че подозира, че в случая има корупция в документи.

Пластичният хирург д-р Адина Албертс, който е съобщила на властите за мнимия доктор, казва, че е работил в нейната клиника и първоначално я заблудил. Бил брилянтен, докато говорел, но тя се усъмнила, след като видяла как държи спринцовка. Пациентка получила усложнения след операция за гръден имплант, казва още д-р Адина Алберт 

Румънски медии съобщават, че мнимият доктор е участвал в други неуспешни операции.

Журналистическото разследване на "Либертатя".разкрило, че Матео Полити получил документ за лекар в Румъния и оперирал десетки хора, макар в Италия да е учил само до осми клас. Италианецът твърдял, че се казва Матю Мод и че е завършил престижния университет Джон Хопкинс. Представял се за британец.

Случаят стъписа Румъния, като внезапно показа многобройни слабости на няколко системи за сигурност, които би трябвало да защитават населението, посочва изданието.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини