Кърджалийка грабна злато в свободната борба при първо стъпване на тепиха в конкуренция на 178 момичета

    Кърджалийка грабна злато в свободната борба при първо стъпване на тепиха в конкуренция на 178 момичета. Състезателката на Спортния клуб по борба Кърджали Айча Сунай Халибрям взе златен медал в най-тежката категория до 70 кг.на държавното лично първенство по свободна борба ,което се проведе в Горна Оряховица. Любопитното е , че Айча тренира само от два месеца,но грабна и купата за най-технична състезателка при първо участие на републиканско състезание. Съдиите я лишиха от купата за най-резултатна. До този момент Айча е тренирала футбол и е изграден боец, което накара треньорът на клуба да я включи в състава за държавното лично първенство за момичета.

      Айча е първата златна медалистка на Кърджали при момичетата. Миналата година имахме шампионка при кадетките. Това сподели пред Кърджали бг вести треньорът й Аталай Сюлейман. Той прогнозира бляскаво бъдеще на Айча, заради упоритостта и трудолюбието й. При награждаването й присъствал и баща й , който бил един от спонсорите на нашето участие в Горна Оряховица.

       Всяка година вземаме медали. Хората не могат да повярват ,че с тренировки в мазето на кметството в Опълченци можем да печелим титли, каза още Аталай Сюлеман. Той посочи,че в момента в клуба тренират шест момичета.

    В групата за Горна Оряховица е включена и Сюнгюл Мехмед. Тя е бронзова медалистка от миналата година. Тази година участва на малкия финал,но го губи. Съдиите отстраняват треньора от стола, което повлиява на увереността на нашето момиче.Аталай Сюлейман е категоричен , че Сюнгюл се е борила със сърце.

      Треньорът смята, че и двете момичета са много трудолюбиви и перспективни. Нужна е малко помощ от община и общественост ,за да имаме още медали в свободната борба,която е традиционен спорт за Източните Родопи.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини